Проекти

Стартира новият образователен портал Viva History, дело на Сдружение „Българска история“ и Vivacom

vivahistory.bg предоставя видео съдържание изцяло на историческа тематика, част от платформата е специално разработена секция за деца

Стартира новият образователен портал Viva History, дело на Сдружение „Българска история“ и Vivacom
Иван Кънчев и Марио Мишев – основатели на Сдружение „Българска история“


VIVA HISTORY

Стартира новият образователен портал Viva History, дело на Сдружение „Българска история“ и Vivacom

Българската история „оживява“, за да визуализира бележитите моменти от миналото на страната по интерактивен и запомнящ се начин. Това e желанието на младежите от сдружение „Българска история“, които представиха официално образователната платформа VIVA HISTORY пред близо 200 души в Софийска градска художествена галерия.

Vivahistory.bg представлява уебсайт изцяло с видео съдържание на историческа тематика. Достъпът до платформата е напълно безплатен. Всички потребители ще могат да се насладят на почти 10-часово образователно видео съдържание, разпределено в материали с времетраене от 5 до 8 минути. Така по увлекателен начин се представят конкретни личности, събития и факти. В допълнение към тях, всеки може да изпробва знанията си и да научи нови интересни неща с образователните тестове на сайта. Друга съществена част от платформата е специално разработената секция за деца. Тя съдържа образователни анимирани материали, подходящи дори за най-малките зрители. Съдържанието на сайта ще се обогатява с нови видеа всяка година.

„Новият образователен портал www.vivahistory.bg дава най-ясна представа за намеренията ни - да поставим основите на нов тип изучаване на българската история - лесен, бърз, увлекателен и най-вече достоверен. Това се надяваме да постигнем чрез възможностите, които ни дават съвременните технологии, така че да изградим цялостна видео енциклопедия. Благодарим на VIVACOM за това, че ни подкрепиха в тази нелека задача“, сподели Марио Мишев от сдружение „Българска история“.

Своята подкрепа за иновативният проект даде и заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, който беше сред официалните гости на събитието.

VIVA HISTORY е най-новият проект на Сдружение „Българска история“, който се осъществяват с подкрепата на VIVACOM. Телекомът е основен партньор на младите патриоти вече повече от година. През това време бяха реализирани съвместно редица родолюбиви и образователни инициативи като изнесените уроци по история под мотото „Да обиколим българските училища“, втория сезон на поредицата „Легендите оживяват“, документалния филм „Швейцарецът с българско сърце“.

Повече информация може да бъде намерена на www.bulgarianhistory.org.



 
Автор:
Ива Григорова
Публикация:
08.11.2015 г. 14:01
Етикети:
образователна платформаVivacomСдружение Българска история
Vivahistory.bg
образователен портал Viva History
Viva History
Посетено:
1486
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/22306-startira-noviyat-obrazovatelen-portal-viva-history-delo-na-sdruzhenie-balgarska-istoriya-i-vivacom