Проекти

"Изкуство за малките" в Националната галерия "Квадрат 500"

Безплатни детски ателиета по рисуване всяка събота

"Изкуство за малките" в Националната галерия "Квадрат 500"


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация Изиарт започва програмата „Изкуство за малките” на 10 октомври (събота) в Националната галерия - „Квадрат 500“. Ателиетата ще се провеждат всяка събота между 11.00 и 12.00 ч. на територията на новооткритата галерия, те са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството.

Представителната експозиция на Националната галерия наброява близо 2 000 произведения както от България, така и от цял свят. Всяка седмица децата ще имат възможността да рисуват в някоя от 28-те зали на галерията, като така ще могат да опознаят богатството на музейните колекции. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади художници. На края на всяко ателие се организира импровизирана изложба с рисунките на децата, целяща да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.

„Програмата е възможна благодарение на гостоприемството на Националната галерия в залите на „Квадрат 500“ и пълното съдействие от страна на нейния екип. Вярваме, че чрез тези ателиета много деца и техните родители ще се запознаят с богатството на новата експозиция броени месеци след нейното откриване” – споделя Станка Желева.

Актуална информация за ателиетата винаги можете да откриете на facebook профила на Easyart: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188.

Детските програми на Easyart са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място както за децата, така и за техните родители. Заниманията са спонсорирани от Фондация „Америка за България“, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители.

 

Адрес: Национална галерия – „Квадрат 500“; пл. „Св. Александър Невски“

 


Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
09.10.2015 г. 12:14
Посетено:
2519
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/22087-izkustvo-za-malkite-v-natsionalnata-galeriya-kvadrat-500