Проекти

Детски университет на Нов български университет отваря врати през октомври

Занимания за деца на възраст от 5 до 14 години

Детски университет на Нов български университет отваря врати през октомври


◊ ПОКАНА

Всяка събота от 10 до 13 часа галерия "УниАрт" организира „Детски университет НБУ“ за деца на възраст от 5 до 14 години.

Децата се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават за основни жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин; тя се обявява на сайта на УниАрт и във фейсбук страницата на Детски университет: https://www.facebook.com/DetskiUniversitet?fref=ts

Детски университет НБУ продължава и през новата учебна година! На първото занятие всеки от нас ще разкаже за своето лято - къде сме били, с кого сме се срещнали, какво сме научили, какво сме преживяли... Ще гледаме картини от български художници на тема „лято“, а после ще правим рисунки.

ТЕМА: Моето лято, 3 октомври, събота, галерия "УниАрт" на Нов български университет.

Занятията се провеждат в две групи: от 10:00 часа за деца на възраст до 7 години и от 11:30 часа за деца над 7-годишна възраст.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерията). Докато детето Ви се забавлява и научава полезни неща, може да посетите уютни места като био-кафето (непосредствено под галерията) или библиотеката на НБУ.

За информация и записване:
02/ 8 110 200
0887 28 21 74
д-р Васил Марков


Автор: НБУ
30.09.2015 г. 11:50
Посетено: 1216
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/22032-detski-universitet-na-nov-balgarski-universitet-otvarya-vrati-prez-oktomvri