Проекти

Детски музей на колела гостува в София на 26 юли

За втора поредна година децата ще пресъздават различни епохи от историята на световното изкуство

Детски музей на колела гостува в София на 26 юли


◊ СЪБИТИЕТО

Детски музей на колела ще зарадва децата на София на 26 юли (неделя), когато ще представи своята експозиция и творчески работилници. Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и Фондация Изиарт, като идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Благодарение на Община София, Музеят на колела ще бъде разположен на площада пред Народния театър „Иван Вазов” на площ от над 200 кв.м. Работното време на „музея” ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко едно от осемте творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк.

Станка Желева – директор на Фондация „Изиарт” обещава интересен и различен прочит на историята на изкуството, поднесен по изключително забавен начин за децата и техните родители.

София е четвъртата спирка на Музея след Стара Загора, Пловдив и Благоевград. Организаторите споделиха, че над 4 000 деца са посетили събитието до момента. След София, Музеят на колела ще посети Варна и Бургас.Автор: Фондация Изиарт
23.07.2015 г. 16:25
Посетено: 976
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21783-detski-muzey-na-kolela-gostuva-v-sofiya-na-26-yuli