Проекти

Лятно училище в четири столични музея

Специално разработена програма за деца на възраст между 6 и 12 години

Лятно училище в четири столични музея


◊ СЪБИТИЕТО

Национален политехнически музей, Национален природонаучен музей, Национален археологически музей с институт и музей при БАН (Археологически музей), Национална художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират лятно училище в периода от 2 юни до 3 юли, по време на лятната ваканция. Със специално разработена програма четирите музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години.

Програмата във всеки музей е петдневна (от понеделник до петък) и ще се провежда през всяка от петте седмици на месец юни (включително до 3 юли). Само първата седмица стартира от вторник - 2 юни. Включва теоретични и практически занимания всеки ден между 10:00 и 17:00 часа (като се предвиждат почивки и време за обяд).

Преподавателите в програмата са специалисти от различните музеи и студенти от университети по изкуства.

В Политехническия музей децата ще имат възможност да правят физични и химични експерименти. Малчуганите ще могат да влязат в ролята на изследователи, като се потопят в атмосферата на Националния природонаучен музей, а в НХА заниманията са свързани с изкуството – децата ще се научат как да направят сами автентична икона, ще вземат първи уроци как да се правят скици и натюрморт, ще имат възможността да се разходят заедно с преподавателите в близките галерии и музеи. В програмата на Археологическия музей са включени интересни беседи за историята нa България, децата ще могат да отидат и да станат част от истински археологически разкопки в София, както и да се запознаят с редица автентични техники за изработка на керамика, мозайка и т.н.

За да запишете детето си, изпратете информация за име и възраст на детето, предпочитания за музей и период, както и име и телефон за връзка на родител на e-mail:easyart.pr@gmail.com. Ние ще се свържем с вас за повече подробности.


Повече информация на Facebook страницата ни Easyart Bulgaria и  +359 879402405; +359 876753899



Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
09.06.2015 г. 16:33
Посетено:
1802
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21611-lyatno-uchilishte-v-chetiri-stolichni-muzeya