Проекти

Практически семинар „Вечерен акт“

За студенти от програмите по изкуства на НБУ и ученици от художествени училища и училища с изучаване на изобразително изкуство

Практически семинар „Вечерен акт“


◊ СЪБИТИЕТО

Практически семинар „Вечерен акт“

Серия практически семинари за студенти от програмите по изкуства на НБУ и ученици от художествени училища и училища с изучаване на изобразително изкуство

Лектор: проф. Екатерина Русинова

Модератор: доц. д-р Ралица Мирчева

Департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет стартира серия от практически семинари „Вечерен акт“. Това е инициатива на проф. Екатерина Русинова, която е изявен автор в областта на класическата графична рисунка и дългогодишен преподавател по рисуване. Идеята на тези семинари е да изведе рисуването извън ателиетата на отделните програми, да поддържа жива връзката между занимаващите се с изкуство студенти и да разшири интересът към изкуството като цяло. Именно затова семинарът е отворен за студенти от програмите по изкуства на Нов български университет и ученици от художествени училища и училища с изучаване на изобразително изкуство, но и за всички които искат да се докоснат до творческия процес чрез рисунката.

Желаещите да вземат участие в семинара ще се запознаят с графичните материали с които могат да работят, а също така и с начините за изобразяване на човешка фигура в покой и движение. По време на семинара участниците ще правят бързи рисунки на човешка фигура по натура.

Практически семинар „Вечерен акт“ е безплатен и отворен за всички. Желаещите да вземат участие в семинара е необходимо да носят подходяща хартия (формат А4 или А3), моливи, въглен или креда.

Семинарът ще се проведе в три части на 20.04.2015 г., 27.04.2015 г. и 04.05.2015 г. от 16.20 до 19:30 часа в рисувателна зала 504, Корпус 2 на НБУ.

За повече информация и въпроси: ekrussinova@nbu.bg



Автор:
НБУ
Публикация:
18.04.2015 г. 21:20
Етикети:
Посетено:
1860
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21243-prakticheski-seminar-vecheren-akt