Проекти

Пролетен ArTBoX

Сдружение "Петя Павлович" ви кани на петото издание на ArTBoX!

Пролетен ArTBoX


◊ ПОКАНА

Заповядайте на Пролетен ArTBoX  на 18 и 19 април!

18.04.2015 от 11:30 до 19:00 часа в АНТРАКТ (гр. София,
бул. „Княгиня Мария Луиза“ 17)

19.04.2015 от 11:00 до 18:30 часа в Кафе-галерия Synthesis (София, бул. „Васил Левски“ 57)


За повече информация за ателиетата и за предварително записване, пишете ни на имейл: artbox.project.bg@gmail.com или директно влезте в събитието: https://www.facebook.com/events/1602395123308911/

В петото издание на ArTBoX ви очакват изключително разнообразни творчески работилници, много нови и вече познати автори, интересни и полезни еко ателиета и музикални изкушения! Подготвили сме богата програма и ще се радваме да я споделим с вас!

Организатор на събитието е Сдружение „Петя Павлович“, а партньори са АНТРАКТ и Кафе-галерия Synthesis.


◊ ПРОГРАМАТА

На 18 април наш домакин е АНТРАКТ - едно прекрасно място, в което цари творческа атмосфера. Създателката му казва за него: „Антракт е мястото, чийто стени привличат любопитните погледи. Един нов живот, представящ себе си чрез изложби, кино прожекции, работилници, топло посрещане и аромат на кафе. Антракт е цветното петно в графиката на деня.“  Ако сте любопитни какво ще се случва в ArTBoX в АНТРАКТ, Ви каним да надникнете тук в събота сутрин и да започнете деня си с чаша ароматно кафе, гарнирано с креативност и творчески дух. А защо не и да се включите – да сътворите плетено бижу или копринена роза, да нарисувате картина, да бродирате етно мотиви! Само в Пролетния ArTBoX  ще разберете и видите как се прави хартия в домашни условия, както и ще бъдете за кратко част от екипа на ателие ТРИОН. Бъдете с нас и на финала, когато ще изработваме свещи и ще повдигнем настроението с музикална програма!

На 19 април, неделя, Пролетният АrTBoX ще продължи в Кафе-галерия Synthesis, където „Сутрешното кафе е ароматно и истинско“. Не пропускайте да се насладите на уютната атмосфера на това прекрасно място, в което гостуваме за втори път. Тук не само ще пиете чудесно кафе и ще хапнете здравословна храна, но също така може да се включите в ателие по декупаж, квилинг, да рисувате с индийска къна, да „построите“ своя къщичка от естествени материали, както и да оплетете нещо красиво за дома. 

Малките ни гости са поканени на забавно-математическа работилница с изненади. Поради големия интерес след коледното издание Марги Русева отново ще ни въведе в света на своята книга „Далечни песни“. 

Специален гост на ArTBoX е арх. Стефан Стайнов, с когото на финала на събитието ще поговорим за Фондация „Петко Груев Стайнов“ и за новия сборник с песни за детски хор, издаден от Фондацията.

По време на цялото събитие ще се срещнете с участниците в ArT-базара – място за уникални ръчно изработени предмети, подаръци, бижута и много други нещица. Специални наши гости са екологичните организации За Земята и Greenpeace, които ще ни информират за различни еко инициативи.

Всеки желаещ да подкрепи инициативата и Сдружение "Петя Павлович", може да го направи, като закупи срещу доброволна сума ArT-БилеТ, специално създаден за ArTBoX !


Автор:
Й. Кацарова
Публикация:
13.04.2015 г. 23:16