Проекти

Уъркшоп на тема "Гласът е двигателят на душата" с водещ Уолтън Уилсън

От 30 март до 3 април 2015 г. в Университетски театър на Нов български университет

Уъркшоп на тема "Гласът е двигателят на душата" с водещ Уолтън Уилсън
На снимката: Уолтън Уилсън в сцена от спектакъла „Ромео и Жулиета” в постановка на Даниела Варон


◊ СЪБИТИЕТО

Университетски театър на Нов български университет представя

Уъркшоп на тема "Гласът е двигателят на душата" с водещ Уолтън Уилсън

От 30 март до 3 април 2015 г. в Университетски театър на Нов български университет ще се проведе уъркшоп на тема: “Гласът е двигателят на душата” с Уолтън Уилсън.

• Публична презентация на резултатите от уъркшопа - на 3 април 2015 г. от 18:00 ч. в Университетски театър на НБУ


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

5-дневният уъркшоп за артисти ще представи вокална техника, която е съчетание от методите на Кристин Линклейтър, Катрин Фицморис, Патси Роденбърг и Рой Харт. Тренингът е разработен така, че да освободи гласа от привичните му психофизиологични напрежения, за да свърже изображенията, намеренията и емоциите на дъха и звука, както и да разшири възможностите, експресивността и гъвкавостта на гласа. Веднъж овладяна, тази техника позволява на актьора да живее на сцената комфортно, като запази фокуса и енергията си - работейки с пълна ангажираност, но без напрежение или усилие. 

Специалист в работата с глас и реч, Уолтън Уилсън е ръководител на департамента по актьорско майсторство в Yale School of Drama. Често е канен да провежда тренинги за глас и диалект на Бродуей и в най-големите американски регионални театри. Преподавал е в различни университети и специализирани училища за театър.

Открита публична презентация на резултатите  от проведения уъркшоп и дискусия със зрителите ще се състои на 3 април от 18:00 часа в Университетски театър, НБУ с водещ Уолтън Уилсън.

Реализацията на уъркшопа е с активното участие и подготовка на студентите от проф. Ева Волицер и финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”, чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на театъра, администрирана от Фондация „Арт Офис”.

През Академичната 2014/2015 година департамент „Театър“ на НБУ реализира поредица от практически семинари с американски преподаватели и студенти от различни курсове.


За допълнителна информация може да се свържете с Катрин Хрусанова, координатор на Университетски театър НБУ; e-mail: khrusanova@nbu.bg; тел.: 02/8110 66; моб.: 0878 270 391

Автор:
Университетски театър НБУ
Публикация:
28.03.2015 г. 12:18
Етикети:
Посетено:
1113
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21101-uarkshop-na-tema-glasat-e-dvigatelyat-na-dushata-s-vodesht-uoltan-uilsan