Проекти

Безплатни ателиета по рисуване в СГХГ и НХА всяка събота с Изиарт

Децата ще могат да рисуват, да се забавляват и едновременно с това да се запознават с произведенията на изкуството

Безплатни ателиета по рисуване в СГХГ и НХА всяка събота с Изиарт


◊ ПОКАНА

След няколкомесечно прекъсване, на 28.03., събота, от 11.30 ч. стартира ателието по рисуване на Фондация Изиарт в СГХГ. Децата ще могат да рисуват сред новите изложби в галерията: Китайска графика и Какво виждате?

Традиционното ателие в Национална художествена галерия ще бъде от 10.00 ч. Заниманията се провеждат в залите с постоянната експозиция на НХГ.

Ателиетата са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството в галерията.

Актуална информация за ателиетата винаги можете да откриете на facebook профила на Easyart: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188.

Детските програми на Easyart са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място, както за децата така и за техните родители. Заниманията са спонсорирани от Фондация Америка за България, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели – студенти от Национална художествена академия.

Автор: Фондация Изиарт
26.03.2015 г. 18:24
Посетено: 1618
Етикети: детски ателиета, рисуване, Фондация Изиарт, безплатни ателиета
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21097-bezplatni-atelieta-po-risuvane-v-sghg-i-nha-vsyaka-sabota-s-iziart