Проекти

Програмите на Националния център за книгата са отворени!

Програма „Преводи” и програма "Българска книга" за подпомагане на българската литература

Програмите на Националния център за книгата са отворени!


◊ СЪБИТИЕТО

Националният център за книгата към НДК започва активна дейност по разгръщане на културната политика, стратегиите и практиките, свързани с популяризирането на българската литература. Амбицията на центъра е да съдейства пряко за оптимизиране разпознаваемостта на местните литературни постижения както у нас, така и в чужбина.

Имаме удоволствието да анонсираме двете програми за подпомагане на българската литература, които бяха официално отворени на 9 март 2015 година.


Програма „Преводи”
предоставя уникален шанс за „износ” на българска художествена литература. Тя предвижда поемане на разходи по превод на българска проза, към която чуждестранни издатели са заявили интерес.

Програма „Българска книга” осигурява възможност за издаване на български художествени творби на дебютиращи и утвърдени автори на конкурсен принцип.

Документи за кандидатстване по линия на програма „Преводи” и програма „Българска книга” ще се приемат целогодишно. Всяко издателство може да кандидатства неограничен брой пъти, при условие че предишният спечелен от него проект е реализиран и отчетен.

Подробности за съдържанието на самия формуляр и процедурата по кандидатстване ще намерите тук:
http://ndk.bg/nacionalniqt-centyr-za-knigata-pomaga-za-otpechatvane-na-bylgarski-knigi


Националният център за книгата вече очаква издателства от България и чужбина да кандидатстват за субсидия с книги на български автори. Надяваме се тази инициатива да подпомогне разпространението, популяризирането и реализацията на българска литература в страната и чужбина.

Автор:
НЦК
Публикация:
12.03.2015 г. 12:47
Етикети:
програмибългарска литератураНДКНационален център за книгата
Програма Българска книга
Програма Преводи
Посетено:
2548
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/20995-programite-na-natsionalniya-tsentar-za-knigata-sa-otvoreni