Проекти

АртФотоФонд на фотографа Здравко Йончев ще подпомага безплатно културни проекти

АртФотоФонд е програма за професионална фотографска подкрепа на иновативни проекти с обществена значимост

◊ СЪБИТИЕТО

АртФотоФонд на фотографа Здравко Йончев, който засне старите минерални бани на София, ще подпомага безплатно културни проекти

АртФотоФонд е един от само 16-те проекта, които се конкурираха със 121 предложения и в крайна сметка се пребориха за подкрепата на новия Фонд на София за иновации в културата, съфинансиран от Столична община и от бизнес организации като Софарма АД, КРИБ, Мобилтел ЕАД, Главболгарстрой, Шарлопов Хотелс, “Метатрон МТ” ООД, Чучков Брадърс Студио ООД, Първа Частна Математическа Гимназия и индивидуални дарители. Договорите за подкрепа бяха връчени на 26 ноември 2014 г. от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, заместник-министъра на образованието Проф. Костадинов, председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, изпълнителния директор на Софарма и тогава още председател на КРИБ Огнян Донев и представител на Мобилтел.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АРТФОТОФОНД

АртФотоФонд е програма за професионална фотографска подкрепа на иновативни проекти в обществена полза чрез: а) тяхното фото заснемане и представяне на широката общественост по един творчески и провокативен начин, и/или чрез б) включването на фотографското изкуство в самата творческа концепция, в случая на интердисциплинарни културни проекти.
 
Целта на АртФотоФонда е да подпомага визуалното представяне (чрез фотографии) и популяризиране на идеите и проектите с обществена значимост на организации и граждански инициативи от сферата на културата и изкуствата (акцент), образованието, спорта, опазването на околната среда и др.
 
Неправителствени организации и индивидуални лица вече могат да кандидатстват със свои проекти на сайта на фотографа Здравко Йончев http://zdravkoyonchev.wordpress.com/. Всеки иновативен проект с идея, важна за обществото ни, кандидатствал и спечелил подкрепа от неговия АртФотоФонд, ще получи безплатно заснемане на събитието по проекта или на други пряко свързани с реализацията му дейности, нуждаещи се от арт фото услуги.

АртФотоФондът е програма на фотографа Здравко Йончев. Един от големите му самостоятелни проекти в последната година е художественото заснемане на старите минерални бани в София, последвано от няколко тематични онлайн публикации и изложба в галерията на открито пред Народния театър в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата, преминали при огромен публичен и медиен интерес. През последните години Здравко Йончев работи като фотограф и по редица други вълнуващи проекти, като например театралните проекти „Времето на кварките“ и “Пепеляшки ООД” на „36 маймуни – организация за съвременно алтернативно изкуство и култура“, “Танцова работилница” и “Танцуващи хлапета” на Фондация “Танцово изкуство – Илиев”, ”Проект „РЕ>ЛА>КС” за вдъхване на нов живот на градската среда чрез преосмисляне на места и вещи, второто издание на международния фестивал за независимо експериментално изкуство “НЕ Фест”, фотосесии за независимото ъндърграунд Радио Землянка, Фермерските пазари в София и др. Снима за списание “Наш дом”, както и за различни публични и частни събития.


За допълнителна информация:
Здравко Йончев, 0884 18 03 55, zdravko.yonchev@gmail.com


Автор:
Публикация:
13.01.2015 г. 15:53
Посетено:
1041
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/20634-artfotofond-na-fotografa-zdravko-yonchev-shte-podpomaga-bezplatno-kulturni-proekti