Проекти

Първи концерт "Кафе и класика" тази неделя

По модел на неделните матинета в Royal Albert Hall в Лондон

Първи концерт "Кафе и класика" тази неделя


◊ СЪБИТИЕТО

Първи концерт "Кафе и класика" тази неделя

. Изпълнители: Квартет „
Сапаев
. Мястото: зала Мати-Д в малкото НДК
. Кога: 16 ноември 2014 г. от 10:15 часа
. Вход: 25 лв. - включва лека закуска и топла напитка

Тази неделя ще се проведе първия по рода си концерт от поредицата "Кафе и класика". Събитието е създадено по модел на матинета, които се провеждат в Royal Albert Hall в Лондон и има за цел да представи класическата музика по достъпен начин.

„В софийския културен живот определено липсва подобно събитие, казват организаторите на Кафе и класика – Силвия Симеонова и Радостина Лазарова. – Идеята ни е да приближим красотата на класическата музика до обикновените хората, защото изкуството е нещо прекрасно и то трябва да е достъпно за всички. Именно затова сме избрали произведения, които са лесни за слушане и разбираеми от всички. Целта ни е да привлечем не само традиционните фенове на класическата музика, но и тези, които до този момент не са имали възможност да се докоснат до това изкуство.“

Необикновените концерти ще посрещнат гостите си в изисканата атмосфера на зала Мати-Д. "Кафе и класика" дава възможност да посетителите да чуят изпълненията на изявени таланти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Програмата е съставена от въздействащи класически произведения. А комбинацията от елегантна атмосфера със закуска и кафе в неделната сутрин е гаранция за незабравимо, релаксиращо и различно изживяване. Гостите ще могат да забравят ежедневието си и да посветят два часа на себе си и на музиката в приятна компания.


Първи в поредицата концерти Кафе и класика ще се представят Квартет „Сапаев“. Това са младите професионалисти: Санджар Сапаев – цигулка, Иван Стайков – цигулка, Радослав Йорданов – виола, Станислав Ушинкин – виолончело. Четиримата участват в майсторски клас по камерна музика на проф. Мартин Валт (Австрия), член на Виенската филхармония.

Входът е 25 лв. Билети можете да намерите на:
http://ticketportal.bg/, магазини Office 1, книжарници Booktrading, билетен център НДК, книжарница Greenwich, книжарница „Бард“, каса Арена Армеец, магазини На тъмно.







Автор:
Организаторите
Публикация:
14.11.2014 г. 13:58
Етикети:
класическа музикаматинеконцерт
Квартет Сапаев
Кафе и класика
Посетено:
1563
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/20284-parvi-kontsert-kafe-i-klasika-tazi-nedelya