Проекти

Безплатно рисуване за децата и в Националната художествена галерия

Програма „Изкуство за малките”

Безплатно рисуване за децата и в Националната художествена галерия


◊ ПОКАНА

Във връзка с програмата на Изиарт „Изкуство за малките” от събота (18 октомври) програмата ще се води и в Национална художествена галерия / Национален музей за българско изобразително изкуство.

Така всяка събота деца на различни възрасти ще имат възможността да влизат свободно в Национална художествена галерия (от 10.00 до 11.00 ч.) и Софийска градска художествена галерия (от 11.30 до 12.30 ч.) и да рисуват различни произведения на изкуството под напътствията на млади преподаватели, завършили Национална художествена академия.

Проектът се финансира от Фондация Америка за България, благодарение на което децата ще се възползват от програмата напълно безплатно. Не е необходимо и предварително записване.

"Изкуство за малките" е детска програма със свободен достъп, която има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място, както за децата така и за техните родители. Рисувайки в залите на музеите, децата имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.


Актуална информация: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188

Автор: Десислава Петрова
16.10.2014 г. 11:21
Посетено: 4314
Етикети: Национална художествена галерия, рисуване, СГХГ, НХА, Изиарт, Програма Изкуство за малките
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/20037-bezplatno-risuvane-za-detsata-i-v-natsionalnata-hudozhestvena-galeriya