Проекти

Детски университет НБУ започва занятията си за 2014/2015 г.

За всички деца на възраст от 4 до 13 години

Детски университет НБУ започва занятията си за 2014/2015 г.


◊ ПОКАНА

Вече трета година Галерия УниАрт на Нов български университет организира „Детски университет НБУ“ за всички деца на възраст от 4 до 13 години. През септември 2012 г. програмата на “Детски университет НБУ” стартира като “Лятна aрт школа” и е предназначена само за децата на студенти и преподаватели на НБУ. Дейността бързо се разрасна и от есенния семестър на 2012 г. стана постoянна инициатива на Галерия УниАрт, отворена за всички желаещи.

Сред уникалните колекции на галерията, включващи произведения на старите майстори, както и такива на съвременни творци, „малките студенти“ слушат приказки за чудната история на изкуството, учат се да гледат картини, усвояват техники на рисуване и привикват да мислят креативно. По един забавен и интерактивен начин те тълкуват и „преразказват“ големите художници; научават за основни жанрове, стилове и подходи в изкуството; изработват рисунки, колажи, комикси, пластики и др. Диапазонът на занятията е широк – съсредоточен около изкуството във всичките му форми и проявления. Децата имат възможност да попият от академичната атмосфера и от най-ранна възраст да срещнат гостуващи лектори - университетски преподаватели и хора на изкуството. Темата на всяко занятие е различна, а начинът на работа – изключително интерактивен, децата са активни участници в процеса, задават въпроси, рисуват, играят и учат чрез преживяване.

Занятията се водят от изявени студенти по изкуствознание и изящни изкуства на НБУ и се провеждат всяка събота от 10:00 часа за деца до 7-годишна възраст и от 11:30 часа за по-големите деца, а таксата за участие е само 4 лева.

Разчитайки на иновативни методи на обучение в университетска среда, образователното ателие цели да култивира знания и таланти и е отворено за всички!

Първото занятие в новата академична година е на тема “Автопортрет”
Заповядайте!

Сайт на галерия УниАрт:  http://www.uniart.bg/
Фейсбук страница на Детски университет:
https://www.facebook.com/DetskiUniversitet

За повече информация и записване:
д-р Васил Марков - vmarkov@nbu.bg
тел: 0887 28 21 74
02 / 8 110 200
ж.к. "Овча купел", ул. "Монтевидео" 21
Галерия УниАрт на Нов български университет



Автор:
НБУ
Публикация:
08.10.2014 г. 16:59
Посетено:
2374
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19966-detski-universitet-nbu-zapochva-zanyatiyata-si-za-2014-2015-g