Проекти

Фонд за иновации в културата отправя покана за артистични проекти и нестандартни решения

Фондът се създава за първи път в България и е в подкрепа на съвременното изкуство и култура

◊ СЪБИТИЕТО

На 21 юли от 11:00 ч. в галерия „Васка Емануилова“, бул. „Янко Сакъзов“ 15 ще бъде обявена първата програма на Фонд за иновации в културата.

Фондът представлява иновативен модел на публично-частно партньорство, който се създава за първи път в България и е в подкрепа на съвременното изкуство и култура.

Финансовият ресурс на фонда се събира от частни дарители  (компании и физически лица), които вярват, че културата и изкуството са динамична сфера, допринасяща за икономическото развитие на градовете и регионите. Събраните финансови средства от дарителите се удвояват от бюджета на Столична община.

Фондът отделя процент от набраните годишни средства за капитализация, а с останалите финансира проекти на конкурсен принцип в сферата на съвременното изкуство и артистични иновации.

Фондът се администрира от Асоциация за развитие на София. Приоритетите и програмите на Фонда се подготвят от Консултативен съвет.

Подробна информация за дейността на Фонда ще бъде представен от Кмета на СО г-жа Йорданка Фандъкова, основни дарители във Фонда г-жа Илияна Захариева, Директор „Корпоративни комуникации“ Мобилтел ЕАД, г-н Атанас Гаров, зам.-председател на КРИБ, г-н Симеон Пашов, Президент на Главболгарстрой, членове на Консултативния съвет и Асоциация за развитие на София.

Електронният сайт на фонда ще бъде актуален на www.sofia-da.eu от 21 юли 2014 г.

За допълнителна информация: 02 952 03 46, 02 953 02 46

 

Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
19.07.2014 г. 16:23
Етикети:
Посетено:
1729
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19632-fond-za-inovatsii-v-kulturata-otpravya-pokana-za-artistichni-proekti-i-nestandartni-resheniya