Проекти

Търсят се доброволци за проекта "Danube Revisited"

Проектът "Danube Revisited" е посветен на фотографката Инге Морат

◊ ПОКАНА

Международното дружество “Елиас Канети” ще представи на 2 и 3 август 2014 г. Mеждународния проект “Danube Revisited” в Русе пред Дом Канети, ул. „Славянска“ 12.

За проекта се търсят доброволци, които ще покажат на фотографките Русе и ще им помагат по време на престоя в града.

Доброволците трябва да владеят английски език.

Записване на адрес: annagormleyfotos@gmail.com

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА
 
Проектът "Danube Revisited", който ще можете да видите в Русе в началото на август, е посветен на фотографката на MAGNUM Инге Морат.

Девет известни жени – документални фотографи от САЩ, Испания, Мексико, Великобритания и Австралия се отправят на шестседмично пътешествие със специално оборудван камион покрай Дунава от Донауешинген до Черно море. По пътя си те ще показват изложба в камиона, на която ще можете да видите творби на Инге Морат, както и фотографии, направени от тях по време на пътешествието им. "Danube revisited" е проект за културен обмен, който насърчава творчеството и вдъхва увереност на жените.

На 2 и 3 август Danube Revisited ще се спре в Русе пред Дом Канети. Изложбата ще бъде открита на 2 август от 17.00 ч. След залез камионът ще се превърне в екран за прожекции на легендарните фотографии на Инге Морат и фотографиите, направени по време на пътешествието.

 
За повече информация:
http://www.eliascanetti.org/265.0.html?&L=2



Автор:
Международно дружество "Елиас Канети"
Публикация:
18.07.2014 г. 13:23
Посетено:
1690
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19627-tarsyat-se-dobrovoltsi-za-proekta-danube-revisited