Проекти

Представяне на книга и разговор: Йенс Бесер в Русе

Международно дружество "Елиас Канети" представя

Представяне на книга и разговор: Йенс Бесер в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Арт-турне: Презаписване – графити и интервенции в публичното пространство в България – Йенс Бесер

Представяне на книга и разговор
3 юни 2014, 18:00 ч.
Дом Канети, ул. "Славянска" 12, Русе

В партньорство с Гьоте институт София.


В рамките на резидентска програма за творци в България, немският творец Йенс Бесер ще прекара и една седмица в Русе. По време на своя престой стрийт арт творецът ще пренесе своето изкуство на прозорците на Дом Канети. Вдъхновение за съдържанието на рисунките си Йенс Бесер ще черпи от пътуването си из България.

Във вторник, 3 юни, Йенс Бесер ще представи своята книга „Muralismo Morte - възраждането на графитите в съвременното градско изкуство” („Muralismo Morte - The Rebirth of Muralism in Contemporary Urban Art”). В нея той описва едно ново движение в рисуването на стена, което в последните години се наблюдава в публичното пространство и в съвременното изкуство. Авторът показва тяхното разнообразие, което се разпростира от проекти в публичното пространство през колективни рисунки до картини в изоставени постройки или по време на приключенски нощни акции.

Йенс Бесер е творец и куратор на свободна практика. От над 10 години активно се изявява на европейската стрийт арт сцена, като често работи заедно с местни творци.
Автор: Международно дружество "Елиас Канети"
02.06.2014 г. 13:23
Посетено: 1065
Етикети: разговор, Представяне на книга, Русе, Международно дружество Елиас Канети, Арт-турне: Презаписване – графити и интервенции в публичното пространство в България, Muralismo Morte, Йенс Бесер
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19356-predstavyane-na-kniga-i-razgovor-yens-beser-v-ruse