Проекти

Резидентската програма на Derida Dance Center продължава с гостуването на Томас Даниелис от Словакия

Хореографът ще работи върху втората част на свой проект, базиран върху историята на Тристан и Изолда

Резидентската програма на Derida Dance Center продължава с гостуването на Томас Даниелис от Словакия


◊ СЪБИТИЕТО

След признанието, което получи в Брюксел през януари тази година относно качеството на своята артистична резидентска програма, Derida Dance Center продължава да приема хореографи и танцьори в областта на съвременния танц и пърформанс, които идват от разнообразни места по света. Тазгодишното начало на програмата, подкрепена от Министерството на Културата, бе поставено от гостуването на американския хореограф Матю Роджърс. От 2 юни Derida Dance Center става домакин на проекта на Томас Даниелис от Словакия.

Томас има зад гърба си над петнадесет авторски спектакъла в областта на съвременния танц и танцов театър. През годините е награден с престижни австрийски и полски отличия за изпълнение, а през 2005 година получава номинация за най-добър съвременен танцьор на Словакия. От 2007 до 2009 година той е артистичен директор на Международния фестивал за танцов театър в Грац, Австрия.

В Derida Dance Center Томас Даниелис ще работи върху втората част на свой проект, базиран върху историята на Тристан и Изолда, намерила силен отзвук в съвременните  западни творби. Той има интересен и необичаен поглед върху танца като изразно средство и разглежда телата на танцьорите като обекти, които участват в изграждането на визуалната среда наравно със светлината и сценографията. Резиденцията на Томас Даниелис в Derida Dance Center ще приключи с представяне на резултата на работата му. Повече информация относно точния ден и час можете да получите на фейсбук страницата на танцовия център: https://www.facebook.com/pages/%C3%90erida-Dance-Center/148163198542782?fref=ts 

 

* * *

Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. Центърът предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори,  така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Пространството заема важна част в културния живот на София, като регулярно се представят пърформанси със зрителска аудитория 50-70 посетители.

Derida Dance Center е припознат като надежден партньор в осъществяването на значими проекти, голяма част от които са с участието на доказани международни организации.


Автор: Derida Dance Center
02.06.2014 г. 14:19
Посетено: 1080
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19354-rezidentskata-programa-na-derida-dance-center-prodalzhava-s-gostuvaneto-na-tomas-danielis-ot-slovakiya