Проекти

"Случи се през май…" – шесто издание на инициативата за млади автори МОТИВ

За писатели, художници, музиканти, артисти, фотографи - до 29 години

"Случи се през май…" – шесто издание на инициативата за млади автори МОТИВ


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

"Случи се през май…" – шесто издание на инициативата за млади автори МОТИВ
 
Шестото месечно издание на МОТИВ – платформа за млади автори, ще се проведе на 12 май на сцената на The Center World. Темата, по която ще се представят участниците, е „Случи се през май…“. Билети за спектакли от репертоара на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Варненската опера и за предстоящото издание на София Филм Фест във Варна (23-27 май) са поощрителни награди за всички.

Два дни по-късно, на 14 май, в рамките на Майския салон на изкуствата, ще представим платформата и част от участвалите във всички издания автори в Концертното студио на Радио Варна.

МОТИВ се провежда от декември 2013 година. Инициативата, предназначена за автори до 29-годишна възраст, е организирана от Общество на младите писатели - Варна, издание "Градското списание" и с подкрепата и домакинството на Street Dance School The Center. Това не е конкурс, а инициатива, която предоставя сцена за изява на млади автори пред публика и е възможност за популяризация на творчеството им. Авторите представят себе си и произведенията си в рамките на 5 минути в различни жанрове: литература, визуални изкуства, комикс, сценични изкуства, музика. Литературните произведения се публикуват, предстои организирането на изложби с визуалните творби и други събития. Някои вече са факт. В The Center World все още може да се види изложбата на Пламена Недялкова, ученичка в Първа езикова гимназия, която е участвала многократно в МОТИВ и със стихотворения и разкази. В последното издание, през месец април, отново участваха и талантливи ученици от Училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ – Гюнел Нихат с есе и Ваня Неделчева, която успешно се изявява като народна певица.

Водещи на МОТИВ са Биляна Тодорова и Константина Антонова, и двете от театрално студио „Шанс“ с ръководител Христо Христов. Биляна Тодорова пише поезия и драматургия, на 13 май също в Концертното студио може да се гледа спектакъла „Писма на пясъка“ по неин сценарий.

Всички, които искат да участват в МОТИВ на 12 май или да присъстват като зрители, са поканени в 18,30 часа в The Center World на ул. „Шипка“ 4 във Варна.


Автор:
Организаторите
Публикация:
09.05.2014 г. 13:37
Посетено:
1200
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/19134-sluchi-se-prez-may-shesto-izdanie-na-initsiativata-za-mladi-avtori-motiv