Проекти

Световен ден на книгата 23 април 2014 – кампания, посветена на хумора и сатирата

Кампания на книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“ във Варна, и издание Градското списание

Световен ден на книгата 23 април 2014 – кампания, посветена на хумора и сатирата


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

За четвърта поредна година книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“ във Варна и издание Градското списание обединяват усилията си, за да отбележат един много важен ден – Международния ден на книгата и авторското право - 23 април.

Каква е целта на кампанията: тези, които обичат да четат, да не спират да го правят, а тези, които не обичат толкова много да четат, да почетат поне малко.

За втора поредна година кампанията е под формата на събиране на цитати. След „Цитирай любимия си български автор“ миналата година, тази година темата е Хумор и сатира. Всички са поканени да участват с цитати от любими автори, които умеят да откриват смешното дори и там, където на пръв поглед то не присъства.

Какво ще се случи?

От 1 до 23 април читатели от цялата страна могат да изпращат любимите си цитати на български език или в оригинал, придружени с превод на български, на e-mail office@urban-mag.com . На самия 23 април жителите на Варна са поканени в книжарница „Параграф 22“ (бул. „Княз Борис I“ 82), където да пуснат в специална кутия подготвените от тях цитати, като си напишат и името като участници. Всички цитати, получени по e-mail, ще бъдат разпечатани и също пуснати в кутията. След 23 април ще бъде изтеглена томбола с награди, което ще има честта да направи писателят и лекар Людмил Станев.

Ще бъдат присъдени следните награди:

- две големи награди: книга от книжарница „Параграф 22“ на един читател от Варна и книга с автограф на Людмил Станев на един читател, който не живее във Варна;

За читатели от Варна:
- три награди, предоставени от Refan;
- едномесечна карта за месец май по латино танци за начинаещи в танцова школа „Маламбо“;
- награда от Ива Янева, майстор на произведения на изкуството от плодове и зеленчуци;
- две DVD-та (френски документални филми с английски субтитри), предоставени от Франкофонски център – Варна за читатели, участвали с цитати на оригинален език.

И една награда – изненада, която ще бъде обявена по-късно.
 
Повечето от цитатите ще бъдат публикувани в Градското списание в рубриката „Цитат на деня“. Най-подходящите от тях ще послужат за тема за размисъл и творчество в заниманията на Детска литературна школа "Движение" с ръководител Мариан Желев, в която се обучават талантливи пишещи деца и младежи на възраст от 7 до 18 години.



Автор:
Организаторите
Публикация:
07.04.2014 г. 15:39
Етикети:
хумор и сатираВарнаПараграф 22кампания
книжарници Театъра
издание Градското списание
цитати
Посетено:
1536
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/18932-svetoven-den-na-knigata-23-april-2014-kampaniya-posvetena-na-humora-i-satirata