Проекти

Работилница за мартеници с ателие "Прегърни ме" в Експо Баня София

Да поканим пролетта заедно!

Работилница за мартеници с ателие "Прегърни ме" в Експо Баня София


◊ СЪБИТИЕТО

Работилница за мартеници с ателие „Прегърни ме” в Експо Баня София

След коледните празници, когато децата от ателие „Прегърни ме” спечелиха сърцата на служителите от Рока България и гостите на Експо Баня София, сега те заедно ще повикат пролетта, отново в изложбения център Експо Баня София. Как ще стане това?

На 18 февруари 2014 г. (вторник), децата от ателие „Прегърни ме” и Рока България канят всички сръчни ентусиасти да се забавляват заедно като майсторят пролетните символи - мартеници от ръчно багрени прежди и шарени мъниста. Мястото е Експо Баня София, бул. "Мария Луиза" 16.

Децата от ателие „Прегърни ме” и техните приятели - художниците Чавдар Гюзелев, Виолета Халваджиева, Христо Нейков, Ана Тодорова и Аменун Женева ще посрещат в работилницата, която започва в 17.00 ч. и ще продължи до 18.00 ч., нови приятели. Тя ще бъде отворена за всички деца и възрастни, готови да използват въображението и ръцете си, за да изработят истински оригинални мартеници, с които да зарадват любимите си хора.

Освен работилница за мартеници, в изложбената зала отново ще има щанд на традиционния "Магазин за един ден". Той отваря в 15.00 ч. и ще предлага ръчно изработени мартеници и сувенири от децата от ателие "Прегърни ме". Приходите от продажбите са за подпомагане дейността на ателие „Прегърни ме”, за развитие на таланта на деца лишени от родителски грижи.

Да поканим пролетта заедно!

* * *

Ателие „Прегърни ме”

Сдружение „Прегърни ме” работи с деца и младежи в неравностойно положение от лятото на 2005 година. Първите срещи са с деца от дома в с. Доганово. Постепенно в проекта се включват и възпитаниците от СУПЦ „Княз Борис I”, както и децата от ДД ”Асен Златаров” в София.

За изминалите 9 години, повече от 300 деца и младежи са минали през различните курсове на ателието - красивото и уютно място, което те посещават с радост. Тук са техните приятели - дизайнери, моделиери, художници, журналисти, актьори и писатели. Ателието е място за игри и нови приятелства, където децата получават самочувствие, че МОГАТ. Тук се учат да си вярват, учат се да имат бъдеще. Приемете ни! Прегърнете ни!


Автор: Мария Иванова
14.02.2014 г. 12:07
Посетено: 1557
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/18585-rabotilnitsa-za-martenitsi-s-atelie-pregarni-me-v-ekspo-banya-sofiya