Проекти

Младежи показаха къщи от Стария град по не-ВИЖдан начин

Проект на Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град”

Младежи показаха къщи от Стария град по не-ВИЖдан начин


◊ ПРОЕКТЪТ

Един месец – три екипа – много забавление – творчески дух. Така група младежи ВИДяха не-ВИЖдания Стар град.

Вчера, на 24 септември 2013 г. между 15:30 и 18:00 часа участниците в Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град” представиха създадените от тях продукти.

Най-напред на Хисар капия в Стария град бе открита изложба от фотографии по проекта за Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град”, която се проведе в къща Хиндлиян в периода от 24 август до 14 септември 2013 г.

Малко по-късно в къща Недкович бе представен късометражен филм "НеВИЖ – НеЧУЙ", а непосредствено след това в двора на къща Хиндлиян бе открита изложба на макети, озаглавена “На разходка със Степан Хиндлиян”. В нея екипът, създал изложбата, бе вложил истинска креативност в разработването и показването на различни образи от вътрешните пространства на къщата и детайли от интериора й.

Посетителите на къща Хиндлиян имаха възможността да се потопят и в неповторим танцов пърформанс озаглавен “Споменът танцува”.

На 27 септември от 16:00 ч. в къща Хиндлиян споменът отново ще „затанцува”, а от 17:15 ч. в къща Недкович филмът ще бъде „невидян и нечут” за втори път.


Проектът е финансиран по програма “Пловдив за младите” към Община Пловдив и се реализира от „Асоциация за култура, етнология и антропология “Медиатор”. Осъществява се с подкрепата на ОИ „Старинен Пловдив” и „Център за антропологични и етносоциологически изследвания” на ФИФ към ПУ „Паисий Хилендарски”.

Автор: Александра Арабова
25.09.2013 г. 14:02
Посетено: 1338
Етикети: проекти, Пловдив, ВИЖ не-ВИЖдания Стар град, Младежка работилница
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/17689-mladezhi-pokazaha-kashti-ot-stariya-grad-po-ne-vizhdan-nachin