Проекти

Лятна академия за деца и ученици 2013 в НХА

Четвърто издание на Академията, 1-31 август 2013

Лятна академия за деца и ученици 2013 в НХА


◊ СЪБИТИЕТО

Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА,
с подкрепата на Европейска програма „Младежта в действие“
организират

Лятна академия за деца и ученици – 2013
Четвърто издание

1-31 август 2013,
9:00-18:00 часа,
в ателиетата и в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1

Откриване на 1 август от 13:00 часа в двора на НХА с хепънинг „Къщата на Музите“.
 

За четвърта поредна година Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА организира Лятна академия за деца и ученици. През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия.

Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особености на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси.

Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА, младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.
 
За първа година към проекта Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно“. Той създава възможности на деца в неравностойно положение да се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно“ е финансиран от Европейската програма „Младежта в действие“.



. За допълнителна информация и записване:
http://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-2013


Автор:
Организаторите
Публикация:
28.07.2013 г. 15:45
Етикети:
проектиНХА2013
Младежта в действие
Европейска програма
Фондация Св. Пимен Зографски
Лятна академия за деца и ученици
Посетено:
3592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/17431-lyatna-akademiya-za-detsa-i-uchenitsi-2013-v-nha