Проекти

"Походът на книгите" - спирка езерото "Ариана"

Празник на детската книга "Подарете на детето си книга, подарете му празник!"

ПОКАНА

На 20 и 21 април „Походът на книгите” е със спирка езерото Ариана!

По време на двата дни на традиционния празник на детската книга „Подарете на детето си книга, подарете му празник” тридесет български издателства са подготвили изненади за децата - срещи с автори, художници, представяния на книги и игри, състезания. На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи, а малките палавници ще имат възможност да се включат в много игри и разбира се, да спечелят награди.

Заедно с това гостите на празника ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализирания базар, на който издателите участници ще представят своите книги.

На 21 април от 11 часа на сцената на празника ще бъдат обявени и двете книги, които българските деца избраха да бъдат удостоени с първите годишни награди „Бисерче вълшебно”. Шест от децата, участвали в гласуването на конкурса „Бисерче вълшебно” ще получат награди – комплекти книги, осигурени от 30-те издателства участници, и 2 великолепни велосипеда от фирма „Ескадра”.

Заповядайте на Празника на детската книга! Всички са добре дошли!

Очакваме ви на 20 и 21 април от 10 до 18 часа край езерото Ариана!


◊ ЗА "ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ"

През месец април 2013 година се провежда вторият „Поход на книгите“ в България – време за рицари, приказни герои, срещи с популярни личности, награди, мечти, ретро трамвай, градина, музика, книги…

С кампанията „Походът на книгите“ Асоциация „Българска книга“ отбелязва Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Пълната програма на всички събития от похода можете да видите на сайта на АБК (www.abk.bg), на специално създадената страница на събитието във Фейсбук, както и на страниците на издателствата и големите вериги книжарници.

Двете ни приоритетни цели са:
- да повишим интереса към четенето и книгите сред децата;
- да алармираме родителите, учебните заведения, медиите и обществото за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и най-малките – нещо, което е от изключителна важност за младите хора, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят.

Националната кампания „Походът на книгите” се реализира благодарение на медийното партньорство на „Аз чета”, вестник „Стандарт”, Kafene.bg, Dnes.bg, Stand.bq, Българското национално радио, радио bTV, радио Jazz FM, радио NJoy



Автор:
Асоциация "Българска книга"
Публикация:
19.04.2013 г. 16:43