Проекти

"Походът на книгите" продължава с четения и ретро трамвай

Втора седмица от Националната кампания "Походът на книгите"

"Походът на книгите" продължава с четения и ретро трамвай


◊ ПРОГРАМАТА ТАЗИ СЕДМИЦА

Измина първата седмица от „Походът на книгите”. Седмица, наситена с много четене, смях, игри, песни, дори уроци по писане. В събота по своя маршрут тръгна и литературният ретро трамвай. Първите специални госта бяха Алек Попов, Людмила Филипова, Стефан Щерев.

През следващата седмица „Походът на книгите” ще достигне и до учениците. Графикът на инициативите е все по-наситен и всеки ден в различни детски градини и училища ще се провеждат по няколко четения.

• Стартът на втората седмица от кампанията в подкрепа на четенето ще бъде даден в 10.30 ч. от актрисата Радена Вълканова и актьорът Вежен Вълчовски, които ще четат на децата в 113 ЦДГ. Малко по-късно през същия ден, в 15.30 ч., актрисата Ани Петрова ще се срещне с учениците в 143 СОУ.

• Във вторник, 9 април, сноубордистката Александра Жекова точно в 10.00 ч. ще зарадва децата в 12 ОДЗ със своята любима детска приказка.  Актьорът Иван Бърнев ще бъде специален гост в 20-то  СОУ в 13. 30 ч. А музикалната легенда Данчо Караджов ще бъде гост на учениците от 1-во СОУ в 16.00 ч.

• В сряда, в 10.30 ч., актрисата Силвия Лулчева ще бъде при учениците от 120-то СОУ. Актьорът Валентин Танев избра 53 ЦДГ, за да прочете приказки на децата. Мария Гроздева, състезател по спортна стрелба, ще се срещне с учениците в 73-то  СОУ, а Александра Гюзелева-Шани ще чете на малчуганите в 12 ЦДГ.

• На 11 април, четвъртък, в Музикалното училище точно в 10.30 ч. ще отидат певицата Андрония Попова и театралният режисьор и актьор Марий Росен. В 12.30 ч. на учениците от 18-то СОУ ще гостува Златна Костова – журналист, преводач, поет. Певицата Мариана Попова ще бъде сред децата от 40 ЦДГ в 15.30 ч. А водещият на „Денят започва в библиотеката” и „Неделя х 3” на БНТ Андрей Захариев ще бъде посланик на „Походът на книгите” в  20-то СОУ.

• Петък, 12 април, започва с четене в 11.00 часа с гимнастичката Симона Пейчева. Тя ще бъде рицар на „Походът на книгите” в 31-во СОУ. В 14.30 ч. пред учениците от 1-во СОУ ще чете откъс от любима детска книжка актьорът, сега министър на културата, Владимир Пенев. 

• На 13 април в литературния ретро трамвай ще се качат Теодора Димова, Калин Терзийски, Зорница Христова, Васил Георгиев.

***

Националната кампания „Походът на книгите” се реализира благодарение на медийното партньорство на „Аз чета”, вестник „Стандарт”, Kafene.bg, Dnes.bg, Stand.bq, Българското национално радио, радио bTV, радио Jazz FM, радио NJoy.


   
Автор: Асоциация "Българска книга"
07.04.2013 г. 16:33
Посетено: 1102
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16743-pohodat-na-knigite-prodalzhava-s-cheteniya-i-retro-tramvay