Проекти

Проектът "Истинските истории на Марди Гра" във Варна

Документален филм + изложба + карнавал + концерт на The Paulin Brothers Bras Band

Проектът "Истинските истории на Марди Гра" във Варна


◊ ПОКАНА

Клуб "Цунами" и галерия "Графит" имат удоволствието да ви поканят на

представянето на проекта на фотографа Блага Димитрова
"Истинските истории на Марди Гра"


• 24.03. (неделя), 17:00 часа, Галерия "Графит"
Варненската публика ще има възможност да се запознае с фотоисторията на най-големия карнавал в САЩ „Марди Гра” чрез документален филм и изложба.

• 24.03.(неделя), 19:30 часа, Клуб "Цунами"
Концерт на The Paulin Brothers Bras Band

“Марди Гра” (Mardi Gras) идва от френски и означава “изобилен вторник” (Fat Tuesday). Това е традиционен християнски празник, който се празнува в много държави в Европа, Бразилия и Щатите и отбелязва последния ден преди великденските пости, в който се яде богата, обилна и тлъста храна. От повече от век този ден се отбелязва с пъстър фестивал в много страни по света, който е най-голям и зрелищен в родния град на джаза Ню Орлиънс.

В духа на оригиналния фестивал концертите на The Paulin Brothers Bras Band и прожекциите на документалния филм във всеки град ще бъдат съпътствани от карнавал, който ще пресъздаде атмосферата на Марди Гра, с участието на актьори, облечени в типичните цветове и костюми, както и всички желаещи да почувстват духа на тази култура.


. Повече за фестивала “Марди Гра” и проекта на фотографа Блага Димитрова "Истинските истории на Марди Гра": http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=16549&sid=2



Автор:
Петра Димитрова
Публикация:
22.03.2013 г. 18:41
Посетено:
1588
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16628-proektat-istinskite-istorii-na-mardi-gra-vav-varna