Проекти

Стартира Sofia Street Music

Концерти на улични музиканти

Стартира Sofia Street Music


◊ СЪБИТИЕТО

Sofia Street Music вкарва музиката от улицата в къщата
   
Да обичаш и да имаш страст. Такава е историята на много от уличните музиканти в София, които жителите и посетителите на столицата могат да засекат всеки ден из центъра на града. Музикантите на свободна практика предизвикват усмивки и носят радост в забързаното ежедневие на столичани. Те ще излязат от студената анонимна улица, за да се запознаят с почитателите си и да разкажат повече за себе си в серия от концерти, организирани от Културен център 20:19.

• Среща на музиката от улицата с феновете ще се проведе в четвъртък, 28 февруари, четвъртък, от 20:30 часа на улица "Шандор Петьофи", 55. Гост е Васил, който свири на китара още от младежките си години.
   
Входът на концерта е свободен, а музикантите ще донесат позната от улицата шапка, в която гостите да поднесат своите комплименти.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА
        
На 28 февруари, в Културен център 20:19, в София, стартира Sofia Street Music - поредица от събития, с участието на улични музиканти или както някои от тях предпочитат да бъдат наричани - музиканти на свободна практика. Всеки четвъртък, Sofia Street Music е мястo за изява на онези хора, чието изкуство ежедневно чуваме, разхождайки се по улиците на града и които, независимо от климатичните условия, зареждат столичани и туристи с добро настроение, превръщайки София в по-уютно и привлекателно място.

За този четвъртък, организаторите на инициативата са поканили Васил, който от години свири на китара, а през лятото може да бъде открит в парка до Народния театър, около НДК, Южния парк или Борисовата градина. „...Като бях на 16 години свирех на това място, където съм сега. Тогава нямаше НДК и свирехме си в беседката...”, казва Васил и добавя, че обикалял по света, но няма по хубаво място от дома.

Чрез този проект се стремим да популяризираме творчеството на музикантите на свободна практика, да дадем възможност на повече хора да се запознаят с него и оценят таланта им.


Автор:
Организаторите
Публикация:
26.02.2013 г. 13:25
Етикети:
концертимузикапроект
улични музиканти
Sofia Street Music
Посетено:
1105
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16427-startira-sofia-street-music