Проекти

Русенска опера кани родители и деца на съботни музикални утра

Нова инициатива на Държавна опера Русе

Русенска опера кани родители и деца на съботни музикални утра
На сн.: Даниела Караиванова и Стоян Стоянджов в музикално-образователния концерт Виенски класици - Хайдн и Моцарт


◊ СЪБИТИЕТО

Съботни музикални утра в Операта
Зала „Фоайе”

9 февруари, 11:00


Оперетата и мюзикъла

голямата музика на „малките” хора

Музикално-образователна програма с участието на изпълнители от Концерта-спектакъл „От Виена до Бродуей”, оперетите „Прилепът”, „Царицата на чардаша” и мюзикъла „Моята прекрасна Лейди”


16 февруари, 11:00

Виенски класици – Хайдн и Моцарт
представени от Пламен Бейков и Божена Петрова


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА

Досега на музикално-образователните концерти идваха най-често организирани групи в училище. Чрез новата си инициатива на Държавна опера – Русе окуражава фамилните посещения на специално подготвени програми, подходящи за всички възрасти. Концертите през февруари са фокусирани върху две теми, които ще бъдат в центъра на музикалния живот на Русе през следващите седмици.

След изключителния фурор, който предизвика Концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей“ русенските музиканти предлагат за любознателните интригуващо пътешествие през комичната опера, оперетата и мюзикъла. Разказът на водещия Пламен Бейков се редува с ярки примери, представени от солисти, инструменталисти и балет. Мелодиите се запомнят лесно и още по-лесно се запяват.

Втората тема в музикалните утра е посветена на виенските класици Хайдн и Моцарт. Месец преди началото на Мартенски музикални дни ще бъде възкресен духът на Виена отпреди близо 250 години с арии и инструментални фрагменти с образци от великите майстори на музиката.

Неизменна част от концертите е и диалога с публиката. Тя има уникалната възможност да погледне отблизо подходящи музикални илюстрации, портретите на композиторите, факсимилета от техни ръкописи, изображения, свързани с темата, интересен реквизит. Солистите се преобразяват пред публиката в костюми или елементи от костюми за съответната роля, поставят им се перуки, гримират се по време на разказа пред аудиторията на учениците.

След края децата ще могат да се почувстват част от една далечна епоха, като облекат костюм и като се снимат за спомен със своите близки и с артистите.


Организаторите са се погрижили и за още една важна привилегия на верните си почитатели. Посетителите на музикалните утра в операта ще имат възможност да закупят на преференциални цени от 4 лв. последните останали билети за спектакъла „От Виена до Бродуей“, както и от другите представления до края на февруари.

Специални цени за всички гости:
Основна цена за един закупен билет – 5 лв.
За семейни посещения родител и дете - 8 лв.
За двама родители и дете/две деца с родител – 10 лв.
За двама родители с две деца – 12 лв.


Предварителна продажба на билети:
Каса Опера: понеделник-петък 9:30-13:00 и 15:00-18:00, тел.: 082 82 50 37; 0879 128 190;
Каса Филхармония: понеделник-петък 13:00-18:00, тел. 082 825031; 0878 218 685



Автор:
Държавна опера Русе
Публикация:
08.02.2013 г. 13:02
Посетено:
1283
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16320-rusenska-opera-kani-roditeli-i-detsa-na-sabotni-muzikalni-utra