Проекти

Сдружение на писателите – Варна учредява Общество на младите писатели - Варна

Покана към всички пишещи

СЪБИТИЕТО

Сдружение на писателите – Варна
учредява Общество на младите писатели - Варна


6 февруари, 2013 година, 18.30 часа
Дом на писателя, улица „Крали Марко” 11, (в близост до Обредния дом).

В клуба могат да се включат всички пишещи, без условие да са издали книга. Препоръчително е да имат свои публикации – есета, разкази, статии, стихове, очерци и др.

Горна възрастова граница за членовете – тридесет и…


◊ ЦЕЛИ, ИДЕЯ, ПЕРСПЕКТИВИ

Обществото на младия писател има за цел да обедини интересите на творците, да им даде насока за развитие и да им предостави възможност да обсъждат свои текстове.

Сдружението на писателите се ангажира, чрез своите членове и ръководство, да подпомага – идейно, с опит и всякакви възможности – младите писатели, за да могат те да намерят по-лесен път към популяризиране на своите произведения.

Не на последно място идеята за Общество на младия писател във Варна идва от възможността да има място, където творците да откриват своите близки по душа и призвание хора. Място, където да се разискват текстове, да се обменят идеи и да се търси взаимна помощ. Това е също така опит да се създаде една творческа работилница, която да осигури добра почва за бъдещи творчески проекти.

Сбирките ще се осъществяват веднъж седмично в Дома на писателите – Варна.

Предстои да бъде уточнено времетраене, час и ден за провеждане на сбирките, както и такса (символична) за участие в клуба. Това ще стане на самото учредяване – 6-ти февруари, 18.30 часа, в Дома на писателя, където всички явили се кандидати ще имат възможност да изразят своите предложения, идеи и планове за бъдещето на Обществото на младите писатели във Варна.
 
Към желаещите да се запишат няма изискване да са жители на Варна.

Инициатор:

Мариан Желев – зам.-председател на Сдружение на писателите - Варна
тел.: 0887 371953
имейл: marianjelev@abv.bg



Автор:
Организаторите
Публикация:
05.02.2013 г. 20:49
Посетено:
1320
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16291-sdruzhenie-na-pisatelite-varna-uchredyava-obshtestvo-na-mladite-pisateli-varna