Проекти

В Derida Dance Center започва резиденция на "Сдружение по действителен случай"

Проект "Тълковен речник"

В Derida Dance Center започва резиденция на "Сдружение по действителен случай"


◊ СЪБИТИЕТО

От днес в Derida Dance Center стартира резиденцията на "Сдружение по действителен случай" с работно заглавие „Тълковен речник“.

Продукционния период обхваща 10 декември 2012 г.- 28 януари 2013 г.

Премиерата на „Тълковен речник“ се предвижда да бъде в началото на февруари 2013 г. във „Фабрика 126".

Реализира се с подкрепата на Министерство на културата и резидентската програма на Derida Dance Center.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Проект „Тълковен речник“ ще изгради няколко танцови миниатюри в едно представление на базата на изследване върху семантиката на думи (значението им), избрани внимателно за всяка една част. Фокусирайки се върху личното им тълкуване и решенията, конфликтите, асоциациите, провокиращи движенията на една личност във взаимодействие със значението и изговарянето на дадена дума.

Проектът е по идея на Огнян Голев, който е и негов организатор. Създател на представлението е Ирина Голева. Движенческите и танцови интерпретации са предизвикателство за Деница Дикова. Музиката и звуците ще бъдат създавани на живо от Александър Даниел.

В резултат на своите лични преживявания и усещания танцьорът и музикантът ще развиват отделните изпълнения и съответно цялостния танцов разказ. Представлението превежда съвременния танц и движение в един съвременен личен тълковен речник.


Автор:
Derida Dance Center
Публикация:
10.12.2012 г. 12:05
Етикети:
Посетено:
1390
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/16028-v-derida-dance-center-zapochva-rezidentsiya-na-sdruzhenie-po-deystvitelen-sluchay