Проекти

Покана за участие в работно ателие "Фиктивна реалност"

В рамките на Фестивала за изкуство в публично пространство в Западен парк

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Работно ателие "Фиктивна реалност"
В рамките на Фестивала за изкуство в публично пространство в Западен парк

14-15 ноември 2012 от 14.30 до 17.00 ч.
Западен парк и читалище „Роден край”, Ул. „Попчево” № 20, кв. „Гевгелийски”

Фестивалът за изкуство в публично пространство в Западен парк
, обявява отворена покана за участие в работното ателие „Фиктивна реалност” с водещ Вили Прагер, който ще се проведе на 14 и 15 ноември в района на Западен парк.

„За хората и мястото” е съвременен градски фестивал, фокусиран в периферните зони, който има за цел да въвлече максимално широка публика във вълнуваща програма от събития, променящи облика на градската среда и опосредстващи срещата на хората с изкуството.

Фестивалът се организира от Фондация Credo Bonum, съвместно със Столична община, като част от проект: „Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и Фестивал на открито в Западен парк”, по  договор BG161PO001/1.1-10/2010 със Столична община, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.


◊ ПРОЕКТЪТ

Работното ателие “Фиктивна реалност” ще се занимава с ре-формулировка и с артистичен превод на основните елементи в района на Западен парк. Целта е чрез “превод” на “съществуващото” да се обособи възможност за създаване на нови артистични форми.

Въпросите, с които ще се занимават участниците в ателието са:

Как един район в София може да се превърне в изходен материал за артистично проучване в процеса на създаване на творчески продукт? По какъв начин и с какви средства този артистичен продукт комуникира с жителите на този столичен район?


Проучването ще включва видео и аудио документация, интервюта с хората, посещаващи парка, картографиране, скициране и др.

Работното ателие е насочено към артисти, занимаващи се със съвременни изпълнителски и визуални изкуства. То ще даде възможност на артисти от различни области на съвременното изкуство да споделят идеи и да работят заедно върху изпълнение на артистични проекти.

Проектът “Фиктивна реалност” ще изследва в рамките на 2 дни района на Западен парк. Следващите дни участниците в работното ателие ще създадат и оформят своя творчески продукт. През декември всеки ще представи своето произведение пред публика в рамките на фестивала „За мястото и хората” в Западен парк.

Работното ателие е за планирано за 10 участника. Всеки един от тях ще разполага с малък бюджет за създаване на крайния творчески продукт.

За участие в работното ателие изпратете кратка автобиография и мотивационно писмо на ел. поща willyprager@abv.bg относно Фиктивна реалност до 11 ноември.

Одобрените кандидати ще получат потвърждение до 12 ноември.


Работното ателие “Фиктивна реалност” се провежда с любезното сътрудничество на Народно читалище „Роден край-1931”, кв. „Гевгелийски”

 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
08.11.2012 г. 21:37
Посетено:
1358
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/15789-pokana-za-uchastie-v-rabotno-atelie-fiktivna-realnost