Проекти

"Настъпи времето на младите будители на Европа" - Национално състезание по дебати "SDA OPEN 2012"

2-4 ноември, Технически университет – София

"Настъпи времето на младите будители на Европа" - Национално състезание по дебати "SDA OPEN 2012"


◊ СЪБИТИЕТО

Традиционното национално състезание по дебати „SDA OPEN 2012” ще се проведе в столицата от 2 до 4 ноември. Инициативата е под наслов „Настъпи времето на младите будители на Европа”.

Домакин на състезанието за втора поредна година е Технически университет – София с изключителната подкрепа на Ректор проф. Марин Христов и Студентски съвет към ТУ.

Финалът на състезанието ще се проведе на 4 ноември в сградата на Министерство на външните работи, под патронажа на министър Николай Младенов.


ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Състезанието се организира от „Асоциация Дебати София” - неправителствена организация, обединяваща млади хора от цяла България. Мисията на асоциацията е популяризацията на дебата като средство за развитие на гражданско общество, толерантност, критично мислене, етичност и умения за себеизразяване чрез неагресивни средства.

Целта на състезанието е да предостави възможност на инициативни млади хора от цялата страна да се срещнат, да натрупат опит във воденето на дебати, да събират идеи и гледни точки и да обогатят знанията си по въпроси, касаещи бъдещето на Европа. Инициативи като тази подпомагат за изграждане и подсилване на връзката между различните клубовете по дебати на територията на България и популяризирането на дебатите като дисциплина.

Автор:
Боряна Джонева, PRoWay Communications Agency
Публикация:
01.11.2012 г. 12:57
Етикети:
проекти
Асоциация Дебати София
SDA OPEN 2012
състезание по дебати
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/15713-nastapi-vremeto-na-mladite-buditeli-na-evropa-natsionalno-sastezanie-po-debati-sda-open-2012