Проекти

Вечер на галериите "7/30"

В рамките на Месец на фотографията

Вечер на галериите "7/30"


◊ СЪБИТИЕТО

Вечер на галериите
"7/30"


В месеца на фотографията, организиран от Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, 7 столични галерии се обединяват зад мотото „Вечер на галериите” и ще отворят врати на 15 юни между 18 и 22 часа.

В пространството на ул. „Самуил” между „Солунска” и „Денкоглу” ценителите на изкуството ще видят пет фотографски изложби, съвременна живопис и пластика, приложно творчество, документални филми. „7/30” се казва съвместния проект на галериите, оформящи атрактивна арт зона в центъра на София – на 30 метра от двете страни  на ул. „Самуил” са разположени седемте обекта: галериите „Астри”, „Париж”, „Алгара”, „Дега”, „Арт-къща Куклите”, „Тера арт студио” и Музикален център „Борис Христов”. 

Подобна съвместна инициатива за първи път се прави в столицата и организаторите се надяват да превърнат събитието в традиционно. Очаква се в бъдеще в проекта да се включат и други галерии, намиращи се на същата или пресечни улици и така форматът „7/30” да разшири параметрите си. Концентрацията на толкова артистични пространства на едно място е дар за столицата – вместо да обикалят из града, жителите и гостите на София ще могат да виждат едновременно ценни експозиции и разнородни изкуства. „7/30” има и друго значение – галериите ни се намират на 7 минути от ул. „Витоша” и на 30 метра от „Алабин”, пояснява Жени Костадинова, управител на арт-къща „Куклите”.


◊ АФИШ

„Астри”
Към сенките на Мо Ти

От 15 до 30 юни галерия „Астри” показва проекта на Алеш Хръдличка „Към сенките на Мо Ти”.
Адрес: „Цар Самуил” 34, 15-30 юни 2012


Арт-къща  „Куклите”
Морски феи

Демонстрация и изложба на интериорни кукли „Морски феи” представя арт-къща „Куклите”. Авторите на това забавно приложно творчество са деца и възрастни от „Творилницата на Жени”. Във "Вечерта на галериите" в „Куклите” ще бъде представена и фотоизложба от Първия детски международен фестивал „Магията на куклите”, проведен през юли 2011 г. в Санаториално оздравителен комплекс „Камчия”.
Адрес: ул. „Цар Самуил” 34, ет. 2, 15-20 юни 2012


„Париж”
Друга реалност

Галерия „Париж” представя фотографската изложба на Таня Граматикова и Кристиан Александров „Другата реалност”.
Адрес: ул. „Цар Самуил” 47, 15-30 юни 2012


„Алгара”
С обаяние на жена

В галерия „Алгара” можете да видите проекта на Радостин Димитров - "С обаяние на жена" - нежни портрети, обвити в тайственост. Фотография, излъчваща форми на женска същност. Истории, надничащи през обектива, подправени с малко еротика. Това е разходка из пленителния свят на жените. Свят, променлив, изпълнен с роли, представен на въображението на зрителя.
Адрес: "Цар Самуил" 47, 15-27 юни 2012


„Дега”
Пресечна точка

Във „Вечерта на галериите” „Дега” ще участва със сборна изложба - живопис на утвърдени автори на българското изобразително изкуство от различни поколения: от старите майстори Ненчо Балкански и Ангел Нинов до Златка Дъбова, Найден Станчев, Здравка Василева и други съвременни живописци и графици. Малкото артистично пространство ще се превърне в пресечна точка на обмен на идеи и провокации.
Адрес: ул. „Цар Самуил” 38,
15-30 юни 2012


„Тера арт студио”
Плоскости

Художникът Красимир Бекяров ще покаже третиране на керамични плоскости с цвят.  Едно търсене на пресечната точка между изящното и приложното, между конкретното и абстрактното.
Адрес: ул. „Цар Самуил” 45, 15-30 юни 2012


МЦ „Борис Христов”
Ехо от неравноделен миг

На 15 юни от 18.30 Музикален център „Борис Христов” представя „Дево честна и пресветла” – концерт на Таня Лазарова – сопран, Станислава Марчева – мецосопран, Светослав Лазаров – роял. В програмата са включени фрагменти от Бах, Моцарт, Вивалди, Хендел. В артгалерията на центъра можете да видите фотоизложбата на Румен Статков и Мартин Карнолски „Ехо от неравноделен миг”.
Адрес: ул. „Цар Самуил” 43, 15-28 юни 2012Автор:
Жени Костадинова
Публикация:
14.06.2012 г. 13:16
Етикети:
арт новинимузикален център Борис Христовгалерия ПарижАрт-къща Куклите
7/30
проект Вечер на галериите
Тера арт студио
галерия Дега
гакерия Астри
Посетено:
1501
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14987-vecher-na-galeriite-7-30