Проекти

"Приятели зад бара" - Виктор Илиев - композитор и диригент

Инициатива на artnewscafe

"Приятели зад бара" - Виктор Илиев - композитор и диригент


◊ СЪБИТИЕТО

artnewscafe представя

Приятели зад бара
Виктор Илиев
композитор и диригент


artnewscafe, 29 април (неделя) 2012, 14.00-20.00 часа,
Пловдив, ул. "Отец Паисий" 38


Виктор Илиев е безспорно една от най-колоритните личности в artnewscafe. При своите сезонни творчески ваканции в България, между пребиваването си в Берлин, европейските турнета и лежерните пътешествия по екзотични дестинации, може да го забележите на бара на ул. "Отец Паисий" 38 в Пловдив с присъщото му Перно и димящ зелен Vogue. Ако не го забележите, ще чуете смеха му, който сякаш иронизира вакханалните наслади.

Съвсем естествено, на 29 април Виктор ще мине зад бара на artnewscafe, за да сподели повече от себе си – под формата на коктейл “Ключът Сол”, разкази за своите пътешествия и изяви, а ако не сте виждали работни партитури и не знаете как се композира – огледайте се по стените на кафето. Встъпването в “Приятел зад бара” е в 14:00 часа и ще продължи до 20:00 часа.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГОСТА

Виктор
Илиев е роден в Пловдив, но от 1995 г. насам сменя местожителство в шест държави. Учи и работи в САЩ, Австрия, Франция, Великобритания, а от няколко години е в Берлин, където смята да остане по-дълго. Като диригент и композитор има афинитет към екстремности, от най-ранен барок до хард авангард, и когато има възможност прави пърформанс като смесва автентична и съвременна музика с всякакви други изкуства.

Международната преса пише за него: „...едно музикално преживяване от изключителен вид, което донесе фурор и голямо вдъхновение...“ Остзее Цайтунг, „...изключително прецизен и харизматичен...“ Мерклише Алгемайне.

Освен че работи с международни оркестри и оперни къщи като Филхармония на нациите и Гранд театър Люксембург, Виктор е и страстен кулинар, като сравнява гурме готвенето с музикална композиция, където многото съставки и неправилните количества са в състояние да провалят и най-добрите продукти. През свободното му време може да го срещнете да търси екзотични предмети в медината на Маракеш или на някой закътан плаж в Сицилия. Определя artnewscafe като втори дом и мястото, което го кара да се връща по-често в България.


◊ ИНИЦИАТИВАТА

Инициативата “Приятели зад бара” на artnewscafe има за цел да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръщат в онези бармани, с които можеш да побъбриш на воля.


• За тези, които имат интерес към диригентската дейност на Виктор, препоръчваме да не пропускат концерта му на 27 април от 19:00 часа в Пловдивската Филхармония.

Репертоар: Рапсодия на тема от Паганини за пиано и оркестър - С. Рахманинов, солист: Андреан Лазаров; Симфония Nr. 5 - П. И. Чайковски




Автор:
artnewscafe
Публикация:
26.04.2012 г. 22:30
Посетено:
2545
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14631-priyateli-zad-bara-viktor-iliev-kompozitor-i-dirigent