Проекти

VIVACOM отваря най-голямата електронна книжарница за художествена литература у нас

Продажба и наемане на книги от VIVA books

◊ СЪБИТИЕТО

С повече от 1200 заглавия в своя каталог стартира най-голямата електронна книжарница за художествена литература у нас – VIVA books. Националният телеком отвори специална платформа за закупуване на електронни книги в партньорство с най-голямото издателство в България - Ciela.

На интернет портала vivabooks.vivacom.bg всеки потребител ще може да открие каталог с едни от най-силните заглавия в художествената и бизнес литература, издавани на пазара у нас. Цените на електронните издания ще бъдат над 40% по-ниски от тези на хартиените копия, като за улеснение на клиентите покупката ще се добавя директно към месечната сметка за съответната VIVACOM услуга, която ползват.

За първи път у нас услугата VIVA books ще предоставя и възможност за наемане на електронни книги. Очаква се това да е една от най-търсените и използвани от студенти и професионалисти възможности, тъй като в каталога ще присъстват и заглавия на бизнес тематика, издавани от Ciela. Един клиент може да наема до 5 книги на месец, да ги пренаема, както и да се абонира за услугата, ако желае да чете често, без да се налага да купува съответните издания, които го интересуват.  Както закупените, така и наетите издания могат да бъдат свалени и отваряни на до 5 различни устройства.

Стартът на кампанията ще позволи на всеки регистрирал се клиент да изтегли безплатно последната книга на нашумелия с „
Мисия Лондон” български автор Алек Попов – “Телесни плевели”. Очаква се всеки месец по едно хитово заглавие от каталога на VIVA books да се предлага със специални преференции за любителите на електронните книги. Партньорството на VIVACOM и Ciela ще позволи на услугата на телекома да предлага нови и атрактивни заглавия всеки месец, тъй като най-голямото българско издателство предоставя разнообразен каталог от жанрове и си партнира с всички останали издатели на пазара.


* * *

На практика електронните книги се различават от хартиените само по платформата за четене. Вместо да четат от страниците хартиено книжно тяло, потребителите използват своя компютър или мобилно устройство (четец, таблет или смартфон). Така читателят пести време и средства, защото получава закупената си книга веднага и на по-ниска цена.



Автор:
Таня Недялкова
Публикация:
13.04.2012 г. 18:33
Посетено:
1843
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14556-vivacom-otvarya-nay-golyamata-elektronna-knizharnitsa-za-hudozhestvena-literatura-u-nas