Проекти

Работилница за мозаични пана

Покана за участие в инициативата "Слънца от глина"

◊ СЪБИТИЕТО

Фондация “За хората” набира доброволци за участие в работилницата за изработване на мозаични пана „Слънца от глина – инициатива за популяризиране на българските шевици и подобряване на градската среда”.

Работилницата ще ви даде възможност да научите повече за символите, които крият българските шевици, да се научите да изработвате декоративни мозайки, да получите сертификат от Фондацията за това, да създадете нови контакти и да придобиете нов опит.

В рамките на инициативата се предвиждат:

• Двудневно обучение през месец май в офиса на фондацията (София, ул. ”Цар Симеон" 57)
   
• Съботни работилници по изработване на мозаичните пана (май-юни)
   
• Двудневно събитие на инициативата в град София, градинка „Чайка” (уикенд, юни)


◊ ЗА УЧАСТИЕ

Желаещите трябва да имат навършени 18 години и да подадат формуляр за участие (http://slunca.zahorata.net/Pages/News/Default.aspx?evntid=8VuX6nXvNms%3d) до 24 април на адрес: zahorata@yahoo.com.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Слънца от глина - инициатива за популяризиране на българските шевици и подобряване на градската среда

Цел на проекта: Провокирането на интереса на младите хора към българските шевици и символите, скрити в тях, чрез изобразяването им с изразните средства на декоративната мозайка в процеса на градска регенерация - облагородяването на градинка „Чайка” в град София.

Проектът „Слънца от глина” цели да представи и популяризира богатото наследство от български шевици, характерни за Софийска област. По иновативен начин младите хора ще се запознаят с красотата и символите на шевиците чрез изобразяването им със средствата на мозайката (учене чрез правене) и ще ги пренесат в модерната градска среда.

Вдъхновение за този проект е студиото на Джоузеф Норис в Сан Франциско, където децата се обучават по различни теми - екология, човешки права и др. в процеса на правене на мозаични декоративни пана. Поради използването на непрекия метод на създаване на мозайките, процесът по разработването им ще бъде разделен на две части: 1) Нареждане на паната; 2) Инсталиране на мозайките.

Заповядайте!

Автор:
Фондация “За хората”
Публикация:
10.04.2012 г. 21:05
Етикети:
проектибългарски фолклоршевицимозайкиинициатива
фондация За хората
Слънца от глина
Посетено:
1738
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14534-rabotilnitsa-za-mozaichni-pana