Проекти

"Видео, видео пумпал" – кураторски проект на Павлина Младенова

Видео арт на автори от цял свят

"Видео, видео пумпал" – кураторски проект на Павлина Младенова


◊ СЪБИТИЕТО

На 29 март 2012 г. (четвъртък) от 18:00 VIVACOM Art Hall ще представи видео селекцията "Видео, видео пумпал" – кураторски проект на Павлина Младенова.

Селекцията е осъществена в партньорство с VIVACOM Фонд, Фондация „Отворени изкуства“ (Пловдив) и сдружение „Видеохолика“ (Варна).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Видео, видео пумпал“ включва три тематични видео арт селекции - „Зона на доверието“, „Ръце“ и „Нагоре по стълбите, надолу по стълбите II“.

Селекцията „Зона на доверието“ анализира авторското право като особена форма на интеракция между видео арт и кино. Селекцията „Ръце“ представя символиката на ръцете на две нива – като обект и жест. „Нагоре по стълбите, надолу по стълбите II“ играе с обекта „стълби“ и неговите разностранни и противоречиви тълкования в движение и в статика.

Сред имената на участващите видео артисти са тези на Жан Габриел Перио (Франция), Къмхян Джон (Южна Корея), Петър Уайтенбелгер (САЩ), Стефан Хилербранд & Мери Maгсамен (САЩ), Антони Шраг (Обединено Кралство/ Канада) и др. Българското участие е представено от Нено Белчев и Бистра Льошавалие. В селекцията участват още автори от Испания, Словения, Тайван, Турция, Дания, Италия, Германия, Индия, Холандия, Румъния, Унгария, Великобритания.

Трите видео арт селекции на Павлина Младенова са представяни в Нощта на музеите и галериите в Пловдив, както и на международни форуми и събития в Италия, Гърция, Украйна и Южна Корея.

На 29 март проектът ще бъде представен на софийската публика от VIVACOM Art Hall. Под общото име „Видео, видео пумпал“ селекциите имат своеобразен тематичен и концептуален живот и представят унифицираната технология на движещия се образ в маниера на видео арта.

Гостите на събитието ще чуят и сет на Мартин Коевски, а.k.a Clipper, познат с добрата си селекция от различни стилове като electro, cosmic, disco, italo, balearic, chicago new beat, eastern psychedelica, и движеща сила на Disco Comrades.

Вход свободен.



Автор:
Видеохолика
Публикация:
27.03.2012 г. 14:49
Етикети:
арт новиниВидеохоликаVIVACOM Art Hall
видео пумпал
Павлина Младенова
Посетено:
1437
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14437-video-video-pumpal-kuratorski-proekt-na-pavlina-mladenova