Проекти

Созополски семинари по творческо писане

24-27 май 2012 г.

◊ СЪБИТИЕТО

Созополски семинари по творческо писане
24-27 май 2012 г.

Фондация „Елизабет Костова” обявява своя пети семинар по творческо писане, който се провежда всяка година в Созопол, България. Програмата на семинара включва интензивни уъркшопове, неформални кръгли маси, специални гост-лекции и литературни четения. За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящите страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. Ще бъдат одобрени общо десет участници.


◊ СТИПЕНДИИ

Всички одобрени за участие писатели ще получат стипендии, които покриват такса-участие, настаняване, храна и пътни разходи.


◊ ПРОГРАМА И ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Сутрешните уъркшопове на английски език ще бъдат водени от Елизабет Костова (САЩ), автор на романите „
Историкът” (2005) и „Крадци на лебеди” (2010), а на български език от Красимир Дамянов (БГ), автор на „Дневникът на една пеперуда” (2008) и “Къщата на обесения” (2009).

Гост-лекции ще изнесат Бари Лопес (
Barry Lopez) (САЩ), многократно награждаван писател, автор на “Of Wolves and Men” (1978, 1979, 2004) и “Arctic Dreams” (1986, 2001), и Деян Енев (БГ), автор на няколко сборника с разкази, сред които и печелилите награди „Ези-тура“ (2000) и „Господи, помилуй“ (2004).

Програмата на семинара в Созопол включва и дискусии под формата на кръгли маси, срещи с изтъкнати чуждестранни и български редактори, издатели и преводачи, както и литературни четения.

Еднодневни събития с българските и англоезичните участници в Созополските семинари по творческо писане се провеждат в София след семинара, като част от дългосрочната програма на фондация „Елизабет Костова” – „Литература в СтоЛица” (2011-2019).


◊ УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

За да кандидатствате, е необходимо да попълните онлайн формуляра за кандидатстване, като приложите необходимите материали: биография, мотивационно писмо и откъс от авторски художествен текст. Необходимо е Вашият препоръчител да изпрати една препоръка до Симона Илиева, координатор на фондация „Елизабет Костова", на имейл: silieva@ekf.bg.

Ще бъдат разглеждани единствено кандидатури, изпратени чрез онлайн системата за кандидатстване!

За подробни напътствия относно това как да кандидатствате, моля посетете: http://www.ekf.bg/sozopol/bg/apply/.


◊ КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

7 март 2012 г.


◊ ПОТВЪРЖДЕНИЕ

Всички кандидати ще бъдат уведомени по имейл, че кандидатурата им е била получена, непосредствено след 7 март 2012 г. Ако до седмица след изтичане на крайния срок не сте получили потвърждение, моля, свържете с нас.


◊ УВЕДОМЯВАНЕ

Всички одобрени участници ще бъдат уведомени по имейл до 15 април, a резултатът ще бъде обявен на страницата на фондацията до 30 април 2012 г.Допълнителна информация на http://www.ekf.bg/bg/index.php


Автор: Фондация "Елизабет Костова"
13.02.2012 г. 18:44
Посетено: 1173
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14090-sozopolski-seminari-po-tvorchesko-pisane