Проекти

Дойче веле – презареждане

Германската медия с нова физиономия и с глобални амбиции

Дойче веле – презареждане
Новото лого


◊ СЪБИТИЕТО

Дойче веле – презареждане

В началото беше само радио – сега радиото е плюс към телевизията и инфорпортала. Дойче веле, германската международна медия, от 6 февруари излиза на международния пазар с нова физиономия и с глобални амбиции.

Какво означава това за българската публика? На новия уебадрес www.dw.de ще ви посрещнат нов, съвременен дизайн и мултимедийни продукти: аналитични и коментарни текстове, свързани с България, Германия, Европа и света, актуални и любопитни видеоматериали, собствена телевизионна продукция, фотогалерии, интерактивни елементи. По БНТ вече можете да гледате DW-коментари всеки петък, подготвя се и цяло телевизионно предаване на европейска тема. А радиопредавания на Дойче веле на български вървят в ефира на Дарик-радио и БНР.

Почитателите на Дойче веле занапред ще могат да гледат телевизията на DW с 18-часова програма на аглийски и 6-часова на немски език. Иначе медията пуска едновременно няколко различни канала за различните региони по света. Всеки от тях излъчва собствен програмен микс: 24-часова телевизия на английски, 20-часови програми на испански и немски, 10-часова на арабски + английска програма в добавка. Токшоута, развлекателни формати и музика за младите поколения ще допълват досегашната новинарска програма. По DW ще можете да гледате и някои от най-престижните предавания на големите германски телевизии ARD и ZDF.

От 6-ти февруари Дойче веле излиза пред света и с ново лого. Според генералния директор Ерик Бетерман, амбицията на германската медия е да присъства успешно на международния пазар.

На всички континенти, на 30 езика.


Автор:
Дойче веле, Българска редакция
Публикация:
04.02.2012 г. 15:34
Етикети:
Посетено:
1620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/14036-doyche-vele-prezarezhdane