Проекти

Ателие "Аз съм актриса"

За актриси от всички възрасти и студентки от театрални специалности

Ателие "Аз съм актриса"


◊ ПРОЕКТЪТ НА "СФУМАТО"

Ателие „Аз съм актриса”

Заглавието цитира Нина Заречная от Чеховата „Чайка”.

Идеята е да съберем кръг актриси от всички поколения и в продължение на 10 дни да работим с всяка от тях върху неин любим, желан, но неизигран досега образ от световната драматургия. Тези реализирани мечтания ще се опитаме да слеем в един театрален поток – като в джаза – всеки свири темата със своя глас, и да го представим пред нашата публика. „Сфумато” развива с особена любов и грижа все по-голяма аудитория от нова, млада, усетлива и жадна за артистични предизвикателства публика.

Ателието изследва артистичния човек в действие, настоява за по-висок статут на артиста в общността, компенсира поне малко липсите в хуманитарното образование на младите българи, противостои в действие на тенденциите да се омаловажава и свива пространството на артистизма, да се профанира изкуството, да се подценява зрителят.

През доверието към скритите ресурси на актьорската природа проектът „Аз съм актриса” защитава идеята за човека като свят в света.

Ателието ще се проведе от 12.12. до 21.12. 2011 г. в ТР "Сфумато".

За участие могат да кандидатстват актриси от всички възрасти и студентки от театрални специалности.

Документите (молба, кратка творческа биография и текст на избрания фрагмент) се приемат при Валерия Попова на e-mail: valeria_sfumato@abv.bg до 05.12.2011 г.

Очакваме ви!

Маргарита Младенова
Иван Добчев


Автор:
ТР Сфумато
Публикация:
03.11.2011 г. 18:15
Посетено:
1469
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/13472-atelie-az-sam-aktrisa