Проекти

Арт галерия "Париж - Москва" открива детско арт ателие

За малки художници, на възраст между 5 и 14 години

◊ СЪБИТИЕТО

Младите български художнички Калия Калъчева и Екатерина Раденкова ще имат удоволствието и отговорността да преподават рисуване в детското арт ателие на галерия “Париж - Москва”. Калия и Екатерина са възпитанички на известния творец проф. Андрей Даниел и наскоро представиха собствена изложба в галерията, след като през юли т.г. Калия получи наградата за млад художник на Фондация “Едмонд Демирджиян”. Картините на двете млади авторки се радват на голям интерес от ценителите на изкуството. Художничките са убедени, че сред децата, с които ще се забавляват в арт ателието, се крият млади таланти, на които трябва да се даде възможност за творчество и изява.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА
 
Арт ателието на галерия „Париж – Москва” си поставя една единствена цел – насърчаване креативността и  въображението на децата. Няколко часа забавление сред истински бои, с детска четка пред реално платно, под грижовните наставления на млади възпитанички на Художествената академия, е онова особено състояние на духа, в което откриването на света, на неизвестното, на новото придобива неподозирани измерения. И всичко това съчетано с въвеждане в изучаването на основните техники в живописта.

Заниманията ще стартират на 10 октомври и ще се провеждат веднъж седмично с продължителност от 3 учебни часа в арт пространството на галерия “Париж - Москва”. Малките художници, на възраст между 5 и 14 години, ще имат удоволствието да се запознаят отблизо с утвърдени имена в българската живопис, чиито картини са част от колекцията на галерията.


За повече информация, оставаме на Ваше разположение.
Галерия "Париж - Москва" - ул. „Георги С. Раковски” № 92, гр. София

Йорданка Костадинова, тел. 0893 504 866
Автор:
Галерия "Париж - Москва"
Публикация:
09.10.2011 г. 18:23
Посетено:
1641
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/13315-art-galeriya-parizh-moskva-otkriva-detsko-art-atelie