Проекти

Сентенции за изкуството в градска среда

Габрово, 27 септември + 1 октомври

Сентенции за изкуството в градска среда


◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение "Артерия"
представя

Сентенции за изкуството в градска среда
Откриване 27 септември 2011

Съпътствано от
Street Art с формация „Магия”

27 септември, 19:30 часа + 1 октомври, 22:00 часа
пред зала "Възраждане", Габрово


„Подарявай си усещания!” или „Културата не състарява вашата кожа!” – тези и още седем свежи увлекателни изречения ще бъдат изписани в стилен дизайн върху големи винили на ключови места в град Габрово.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Проектът шеговито е наречен „Сентенции за изкуството в градска среда”. Изреченията са съставени от членовете на сдружение „Артерия”, което заедно с галерия „Орловска 10” работи за създаване на съвременни културни продукти, среда за дебати, обмен на идеи и подкрепа на млади артисти. Дизайнът е дело на Павел Църов. Инициаторите обръщат вниманието на публиката върху това, че организираните в Габрово културни събития са предназначени за всички, че всеки е добре дошъл и че изкуството би могло да се впише сред всички останали ежедневни занимания на хора от различни възрасти и с различни интереси.

„Сентенциите” ще бъдат официално открити на 27 септември от 18 часа пред зала "Възраждане", точно преди старта на „Смешен филм фест”. Винилите ще останат като траен декор в градското пространство.

Специален акцент в откриването ще бъдат уличните артисти от младежките формации в Габрово.


◊ ОЩЕ

Организаторите обявяват конкурс за снимка на винилите. Необходимо е участниците да открият къде са поставени поне седем от посланията, да ги заснемат и да ги изпратят на orlovska10@gmail.com до 2 октомври 2011.

Гласуването ще става свободно във facebook, а победителят ще спечели сто дъвчащи бонбона с екзотични вкусове. „Наградата е скромна, но това е нормално, защото нямаме комерсиални цели. Важно е да се забавляваме!” – казват организаторите.

• Проектът се осъществява с подкрепата на програма „Култура” на Oбщина Габрово.

Автор:
Галерия "Орловска 10", Габрово
Публикация:
25.09.2011 г. 17:18
Етикети:
сентенцииинициативапроектСдружение АртерияГалерия Орловска 10Габрово
сентенции върху винил
градът и изкуството
сентенции за изкуството
Посетено:
1829
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/13194-sententsii-za-izkustvoto-v-gradska-sreda