Проекти

Фотопленер „3 дни, дузина камери, 1 модел”

По тайните кътчета на Македонско

Фотопленер „3 дни, дузина камери, 1 модел”

Фотография: Неделчо Кадиев


◊ СЪБИТИЕТО

Предлагаме да ви потопим в магичния свят на едно весело пътуване с много снимане, приказни гледки и малко познати места из Рила, Пирин и Родопите. Ние сме ЗаИнатчийница за приложна магия и обичаме да прилагаме изкуството и забавлението в живота на хората.

Всеки от участниците в пленера ще разполага с 1 седмица да избере и обработи (ако желае, разбира се) 2 кадъра, които ще бъдат отпечатани във формат 30/40 (или близкия до съотношението, съответстващо на вашите матрици :) ) и ще участват в изложба „По тайните кътчета на Македонско”, която ще се открие на 12-ти август в изложбената зала на ЗаИнатчийницата.

Няколко препоръки: Въпреки че е лято, носете си и някоя по-дебела дрешка - на 2000 м си става хладничко. За всичко можете да се обръщате към организаторите. Ако има въпрос, на който не можем да ви отговорим... е, не вярваме да има такъв... :)

Цена: 195.00 лв. Цената включва: път, нощувки, вход в Кордопуловата къща, модел (в посочените часове), разходи по организиране на изложбата. Цената не включва: храна и допълнителни часове за снимане с модела (10 лв. на час).

Записване най-късно до 8.07.2011 г. Тогава можете да донесете ½ от сумата, остатъкът трябва да се плати най-късно до 15.07.2011 г.

Тел. за контакт: 0885 191 407 – Злати Златкова

 

◊ ПРОГРАМА НА ФОТОПЛЕНЕРА

Ден 1-ви (22.07.2011):

7:00 Отпътуване от пл. „Ал. Невски” в София по посока - Вехтошарница „Шедьовър”. Пристигане там в 8:30 ч. На разположение 1 час модел за снимане във вехтошарницата.
Две думи за нея: Оръдията на труда, битовите предмети, носиите, машините, мотоциклетите и автомобилите, представени в тази скромна експозиция, ще ви помогнат да се пренесете във времето на вашите бащи и деди. В това чудно място в рамките на 1 час ще имате на разположение модел, който да свърже двата свята и/или да ви създаде идеални контрасти. 

10:00 ч. Отпътуваме към Мелник. Пристигане там около 13:00 – Обяд в някоя хубава хладна механичка. След като обядваме, отиваме на разходка из Мелник, за да вдишаме малко възрожденски въздух. Посещение на Кордопуловата къща.

15:30 ч. Отпътуване към Роженски манастир.

16:30 ч. Отпътуване към Папаз чаир.

18:30 ч. Пристигане и настаняване в хотел „Васи – Лена” на Папаз чаир (малко семейно хотелче, с всичко необходимо – собствен санитарен възел във всяка стая, телевизор със сателитна телевизия, тераса). Хотелът има чудна гледка от всяка една от стаите и уютна механичка.

20:00 ч. Вечеря в механата на хотела с домашно приготвена храна и  студена македонска ракийка.


Ден 2-ри (23.07.2011):

9:00 ч. (около) Закуска в механата

До 17:00 часа свободно време за разходки из местността, консулации за всичко, което предстои, помощ относно технически въпроси и всичко, което се сетите (можете да се възползвате от организаторите за гид наоколо за добри места за снимане). На разположение ще ви бъде моделът след предварителна уговорка с нея.
17:30 Тръгване от хотела към в. Ореляк. Ако имаме късмет, по пътя може да видим свободни стада с коне, които пасат из планината през лятото. 

18:30 Пристигане на върха, подготовка за снимане по залез слънце. Тук вметваме, че един от най-невероятните залези сме виждали там и не случайно искаме да го споделим с вас. Централен Пирин! Не много познат, но много, много красив! В. Ореляк – място, достъпно по принцип само за планинари, но в случая ние ще ви изненадаме и ще ви отведем дотам. Ще ви оставим целия простор, скалите и залеза заедно с модела на ваше разположение, за да натворите красоти. Време на разположение с модела – 2 часа.

21:00 ч. – Тръгване обратно към хотела.

21:30 ч. – Вечеря при добрите хора от семейното хотелче.


Ден 3-ти (24.07.2011):

8:30 ч. Закуска.

9:30 ч. Отпътуване от хотела към с. Делчево. Кътче, което ще ви върне в минали векове, ще ви припомни сцени от някои тежки български филми и ще изпълни душите ви с гледки и свеж въздух! Селото е сгушено в Пирин, изпълнено с калдъръмени улички, живописни гледки и автентична архитектура.

12:30 ч. Обяд в Шапковътъ кръчмъ. 

13:30  ч. – Отпътуване за с. Долен. Още едно приказно място, но този път в Родопите, малко познато на хората. Селото е обявено за архитектурен резерват. В него има 350 традиционни родопски къщи. Те са покрити с тикли. Камбаните на местната църква са лети 7 пъти, докато се постигне идеалния звук. Камбанният звън се чува на 8 км и може би ще имаме шанса да ги чуем. На разположение за 2 часа ще има модел за снимане из селото. 

17:30 ч. – Отпътуване за София (за съжаление :)).

21:00 ч. – Пристигане в София на пл. „Ал Невски”.

Автор:
Злата Златкова
Публикация:
01.07.2011 г. 16:55
Посетено:
1846
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/12837-fotoplener-3-dni-duzina-kameri-1-model