Проекти

Венеция (54-2011) – насън и наяве...

Презентация и дискусия за 54. La Biennale di Venezia (юни–ноември 2011)

◊ СЪБИТИЕТО

В контекста на местните дебати и недостига на информация Институтът за съвременно изкуство - София организира презентация и дискусия за 54. La Biennale di Venezia (юни–ноември 2011) с всичките му съставни части – кураторската изложба, националните павилиони, съпътстващите събития, общият контекст на представяне на съвременното изкуство и неговите актуални тенденции.


28.06.2011 (вторник), от 18 часа
София, СКЛАДА, ул. „Г. Бенковски” № 11, ет. 3-4


Събитието е отворено за всички, които искат да научат повече за този форум, както и да участват в дебата за неговата „приложимост” и „видимост” у нас.


◊ ПОВЕЧЕ

Инициативата за това събитие тръгва от група професионални посетители: Яра Бубнова, Кирил Прашков, Лъчезар Бояджиев, Светлана Куюмджиева, Вера Млечевска, Весела Ножарова, Веселина Сариева, Недко Солаков, Иван Мудов и други ще показват и разказват, ще споделят впечатленията и анализите си като начало на дебата.

Венецианското, най-старото биенале на съвременното изкуство в света, е и най-дискутираното в България – от една страна, то е единственото, в което още има национално представяне; от друга – у нас няма механизми за организирането му; от трета – информацията за самата изложба не винаги е „от първа ръка”.


За повече информация:
. Мария Василева maria_vassileva@yahoo.com
. Галя Дзанато office@sklada.bg
Автор:
Организаторите
Публикация:
25.06.2011 г. 20:09
Посетено:
1791
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/12808-venetsiya-54-2011-nasan-i-nayave