Проекти

Copyrights.bg - нов проект на Националния портал за интелектуална собственост на България

По повод деня на Интелектуалната собственост – 26 април

◊ СЪБИТИЕТО

По повод деня на Интелектуалната собственост – 26 април, Националният портал за интелектуална собственост на България, www.ipbulgaria.com, стартира новия си проект Copyrights.bg www.copyrights.bg.

В новия сайт ще се публикуват български и световни новини за авторско право. Чрез най-актуалната информация в областта, заедно с екип от специалисти по интелектуална собственост, ще подпомагаме разбирането на значението на авторското право.

Авторскоправните теми с обществено значение ще могат да се обсъждат в дискусионния ни форум.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Ще създадем база данни, в която ще бъдат публикувани интернет адресите на електронните медии в България. Считаме, че това ще е най-добрият начин за популяризиране на авторското право в обществото.

Традиционно Националният портал за интелектуална собственост http://www.ipbulgaria.bg, обяви своето решение за тазгодишния носител на престижната награда за принос в развитието на интелектуалната собственост в България. Награденият е Матю А. Ламберти, който е бакалавър на Университета в Йейл, магистър по Политика от Оксфордския университет, както и доктор на юридическите науки от Юридическия факултет на Станфорд. Той е първият Координатор по прилагането на правото на интелектуалната собственост към Департамента по правосъдие на САЩ. Той работи за подобряване способността на държавите от Централна и Източна Европа да разследват и наказват престъпленията, свързани с интелектуалната собственост.

Автор: Даниела Сапунджиева, IP Bulgaria
24.04.2011 г. 22:50
Посетено: 1417
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/12215-copyrights-bg-nov-proekt-na-natsionalniya-portal-za-intelektualna-sobstvenost-na-balgariya