Проекти

Маратон на четящите хора

2.-20 април, РБ "Любен Каравелов" - Русе

Маратон на четящите хора


◊ СЪБИТИЕТО

За шеста поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира Национален маратон на четенето. Периодът, през който се провеждат събитията, посветени на книгата и четенето, е свързан с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.
   
Русенската библиотека се включва в инициативата, която ще премине под мотото "Маратон на четящите хора". Откриването на събитието е от 10.00 ч. на 2 април в Детския отдел.
   

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Идеята на организаторите е да се провокират хора на различна възраст да четат, препрочитат и говорят за любимите си книги от миналото до днес. 
   
Партньори на Русенската библиотека при реализирането на инициативата са Театрална формация „Камила“, Театрална студия „Библиотеката“, ЦДГ „Радост“, книжарници „Хермес“ и „Пингвините“, СОУ „Христо Ботев“, ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура и СОУ по европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ“ - Русе.
   
Маратонът на четенето е отворен към всички, които искат да се включат в него и да станат част от общността на четящите хора. В периода от 2 до 20 април посетителите на Русенската библиотека ще имат възможност да се присъединят към инициативата като прочетат кратък текст от книга. 
   
Всички, които се включат в Маратона на четящите хора, могат да изпращат информация на профила на библиотеката във Facebook: libruse, както и на имейл:  pr@libruse.bg, library_rousse@abv.bg,
   
Да създадем заедно един незабравим априлски празник на книгите и четящите хора!


Автор:
РБ "Любен Каравелов"
Публикация:
31.03.2011 г. 15:06
Посетено:
1320
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/12053-maraton-na-chetyashtite-hora