Проекти

Практически курс по реторика и дебати – София

Преодолей притеснението. Бъди успешен. Бъди себе си.

Практически курс по реторика и дебати – София

◊ СЪБИТИЕТО

На 27 март от 14 часа в градинката пред УНСС (Университет по национално и световно стопанство) се проведе първото занятие на „Практически курс по реторика и дебати – София”. То се организира всяка неделя на това място и час.

В ролята на лектор се изявява Живко Чобанов, студент първа година в СУ „Св. Климент Охридски”. Въпреки крехката си възраст, той има зад гърба си завършено лятно обучение по реторика, с ръководител Румен Стоянов, няколко състезания по дебати, индивидуални и импровизирани речи, като в последните безапелационно завоюва първо място. Но ентусиазмът му не спира дотук. През лятото на 2010 г. той успешно организира подобен курс и в родния си град Варна. Сега пренася уменията си в столицата. Освен подходящо място за преодоляване на страха от говорене пред публика и за развитие на умението за убедителна аргументация, курсът е идеален за нови срещи с интересни и амбициозни личности.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО

Отделяйки едва два часа в седмицата, Вие разполагате с възможността да практикувате и развивате ораторските си способности по определени правила за водене на дебати и изнасяне на речи. Дискусиите са с прилежно подбрана тематика – едновременно сложни, но вълнуващи. Състезавайки се или работейки в екип, ще преминете през едно истинско интелектуално предизвикателство, което ще Ви помогне да сте една крачка пред другите, когато защитавате своя проект и изграждате авторитета си пред публика.

Курсът е без възрастово ограничение, а обучението е напълно безплатно. Участието не ангажира с редовно присъствие, тъй като събиранията не са свързани помежду си в определена последователност. По тази причина включването на нови участници може да стане по всяко време. Както звучи народната мъдрост: „Никога не е късно за ново начало”. Нека я последваме.

Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
28.03.2011 г. 23:01
Етикети:
Посетено:
3212
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/12028-prakticheski-kurs-po-retorika-i-debati-sofiya