Проекти

Арт-еко акция "Сливи за смет"

Съвместна инициатива на Нено Белчев и Галерия "8"

Арт-еко акция "Сливи за смет"


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 януари 2010, от 14:30 до 19:30 в Галерия „8”, Варна ще се проведе арт-еко акцията „Сливи за смет" в подкрепа на проекта САУНД ИГЛУ (Нено Белчев, 2010-2011).

Ще бъдат събирани ненужни – СД и ДВД дискове, СД-плейъри, уолкмени, МП3-плейъри, стари слушалчици и тонколонки, летвички, винтчета, шайбички, болтчета и техните гайки и прочие, с които жителите на град Варна (и не само) не желаят да замърсяват заобикалящата ги среда!

Почти всички от гореизброените предмети имат голям период на разпад в естествена среда, така че включилите се в акцията допринасят полза в две направления - един път няма да замърсят природата, и втори път като подпомогнат създаването на произведение на изкуството. Всеки донесъл нещо, пък било то и един СД диск ще бъде скромно възнаграден с малък принт – подготвителна рисунка на проекта „САУНД ИГЛУ”.

 
◊ ПРОЕКТЪТ „САУНД ИГЛУ”

Проектът „Саунд иглу” е инсталация, изградена от звук, визия, светлина и отделни „архитектурни” модули, в която различни изразни средства намират своята пресечна точка. И ако „архитектурните” модули затварят едно пространство, то звукът отваря друго, което е един нов свят.

От вътрешната страна всеки един от тези така наречени „архитектурни” модули е покрит с използвани СД или ДВД дискове, в дупката на които има поставена малка използвана вече слушалка за МП3-плейър. Всъщност звукът от слушалките е слаб, но всички заедно просвирват достатъчно силен и разбираем звук, за да наподобява шепот.

 
Галерия „8” се намира на ул. „Братя Шкорпил” № 8a, гр. Варна

Автор:
Борис Стателов
Публикация:
16.01.2011 г. 16:08
Етикети:
Посетено:
1607
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/11510-art-eko-aktsiya-slivi-za-smet