Проекти

Фолклористи и етнолози от БАН отговарят на въпроси за Коледа

На ask_iefem@bas.bg ще отговарят специалисти фолклористи, етнолози и етнографи

Фолклористи и етнолози от БАН отговарят на въпроси за Коледа


◊ ИНИЦИАТИВАТА

По случай наближаващите коледни и новогодишни празници Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН открива електронна поща, на която всеки, интересуващ се от българските обичаи, традиции, фолклор, може да задава своите въпроси.

Това е първата по рода си инициатива в историята на българската фолклористика и етнография. Надяваме се непрекъсната връзка между изкушените и учените да стане традиция.

На ask_iefem@bas.bg ще отговарят специалисти фолклористи, етнолози и етнографи, които с радост ще ви дадат съвети за коледната ви трапеза, късметите в новогодишната баница, изработването на сурвачки, коледните пожелания и всичко, което ви е интересно. Въпреки че започваме инициативата по Коледа, пощата ни ще работи постоянно и ще се радваме да ни пишете и през новата 2011 година.

С нас можете да се свържете и на адрес: http://iefem.blogspot.com, както и на страницата ни във Facebook.

Съвсем скоро очаквайте и новия ни уебсайт, на който ще има и форум за обсъждане на вълнуващите тайни на българския фолклор и етнография.

Вярваме, че заедно можем да съхраним наследените от предците ни традиции, а, празнувайки, да ги предадем и на следващите поколения.


Весели празници и щастлива Нова година!

Автор:
PR екип Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей - БАН
Публикация:
13.12.2010 г. 22:15
Етикети:
Посетено:
1969
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/11389-folkloristi-i-etnolozi-ot-ban-otgovaryat-na-vaprosi-za-koleda