Проекти

Откриване на първото студентско студио-ателие при ТУ - София

Студио за графичен дизайн и моделиране в Технически университет – София

Откриване на първото студентско студио-ателие при ТУ - София


◊ СЪБИТИЕТО

Група студенти, заедно със Студентския съвет при ТУ - София сърдечно Ви канят на откриването на първото студентско студио-ателие при Технически университет - София


9 ноември (вторник) 2010 г., от 18:00ч.,
Технически университет – София
Учебен блок № 3, стая 3128

В момент, в който университетите в България излизат с оплакване за ниско субсидиране за учебната година, ние, студентите на ТУ – София, сме горди с финализирането на първото студентско студио-ателие, изцяло финансирано от „Студентски съвет“ при ТУ – София.


◊ ЗА ПРОЕКТА

Проектът представлява интериорно изграждане и дизайн на първото студио за графичен дизайн и моделиране в Технически университет – София.

Първоначалната идея за дизайн-студио започна като финансиран от нас (студентите на ТУ - София) проект, в едно пространство, предназначено за читалня, в 14. блок на общежитията към ТУ – София. След разрешение на „Студентски общежития и столове“ (СОС), започнахме реконструкция и интериорен редизайн на мястото. След една година ремонтна дейност, процесът беше спрян от страна на Университета, поради излизане на блока в основен ремонт.

Това ни върна в началото на нашата идея. Без място и финанси, трябваше да намерим друго помещение, което да превърнем в първото студио за дизайн на студентите на катедра „Инженерен дизайн“ на ТУ – София.

Пълно разбиране проявиха колегите от „Студентски съвет“ (СС) при ТУ. Те ни предложиха място и финансиране за реализация на нашият проект. Новото място беше съвсем различно. Ние трябваше да решим функционалното преорганизиране, реконструкция, интериор, комуникационен дизайн и типография. Трябваше да поместим три процеса (графичен дизайн, чертане и моделиране) в 15,3 кв.м. площ. Всички мебели и пространствено-интериорни елементи са решени да бъдат компактни, прости, мултифункционални, лесни за употреба, алтернативни и стилни.



• Организатори на инициативата, дизайн и реализация:
Филип Лазаревски, Деница Тонева, Юлия Кючукова, Александър Богданов, Росен Такев, Елена Пейчева
.

Автор:
Александър Богданов
Публикация:
02.11.2010 г. 17:36
Етикети:
Посетено:
1644
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/11056-otkrivane-na-parvoto-studentsko-studio-atelie-pri-tu-sofiya